Sötsuget är värst 15:23

avTorbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AFTONBLADET BILD
Forskning visar att vi har som svårast att skippa sötsakerna mellan klockan 15 och 15:30.

LONDON. Går du på diet?

Var vaksam klockan 15:23 i så fall.

Då är det troligast att du ger efter för sötsuget.

Den där sena nattmackan har länge fått skulden för avbrutna dieter och misslyckade bantningsförsök. Men nu visar forskning att det snarare är på eftermiddagen man måste se upp. Klockan 15:23 för att vara exakt.

För just vid det klockslaget är det troligast att du ger efter för sötsuget och tar en bulle till kaffet.

Tristess en orsak

Forskare intervjuade 1 250 personer som använder sig av Atkins-metoden om när de oftast bryter sin diet. Och hela 62 procent gör det på eftermiddagen.

– När vi frågade vidare kunde vi komma till slutsatsen att tiden mellan 15 och 15:30 var vanligast och allra svårast är det exakt klockan 15:23, säger nutritionisten Linda O’Byrne till Daily Express.

I forskningsrapporten drar man slutsatsen att stress, men också tristess på jobbet var bidragande orsaker.

– Nu råder vi folk att hålla koll på klockan. Att veta vilken tid på dygnet man mest troligt kommer bryta dieten kan hjälpa långt, säger hon.

Du blir gladare

Men om du ändå tog en semla till eftermiddagsfikan visar en annan forskningsrapport att du troligen blev på bättre humör av det.

Tröstätande kanske inte är så bra för figuren, men kan göra underverk med humöret, enligt forskare på universitetet i Buffalo, USA. I intervjuer med försökspersoner har man kommit fram till att tröstätande verkligen kan motverka känslor av ensamhet, skriver Daily Mail.

Publicerad: