”Jag blev starstruck när jag tränade Daniel Craig”

Av: 

Johan Manell

PT-Thomas

Häng med PT-Thomas – webb-tv, blogg och texterna som guidar till bästa träningen

Vill du vässa din träning – eller komma igång, helst en gång för alla?

Från och med den 29 oktober kan du ta hjälp av PT-Thomas som ger sina allra bästa träningstips och guidar dig till de effektivaste övningarna.

Bakom namnet döljer sig den personlige tränaren Thomas Skoglund.

Thomas Skoglund, personlig tränare.

Berätta om den nya satsningen, Thomas!

– Fokuset och ambitionen är att få så många som möjligt att lära sig mer om träning, kost och hälsa. Jag vill få läsarna att våga testa nya saker och kliva utanför sin komfortzon. Våga gå på den tyngre träningen och våga skrika och ta i så att det händer något. Jag ser det här som en jättemöjlighet att skapa något som inte redan finns. Det ska vara informativt och människor ska kunna använda det utan att behöva googla vidare.

Vem riktar sig ditt upplägg till?

– Det riktar sig till en bred målgrupp. Du ska kunna kliva in göra träningen oavsett om du har tränat bara en dag eller ett helt decennium i ditt liv. Oavsett nivå handlar det om att ta träningen till nästa nivå. Samtidigt vill jag inspirera och motivera människor i den träning som de redan håller på med också.

Att träna med en pt online har blivit en jättetrend. Vilka är skillnaderna mot att träffa sin pt ”in real life”?

– Det finns både för- och nackdelar. Om du träffar en kund "face to face" så har du en annan kontakt. Samtidigt är online-PT mycket mer koncentrerat och ett precis lika bra sätt att komma i form på. Det gäller bara att de som tränar är disciplinerade och följer råden när de inte har några ögon som granskar dem.

Vilken är din bakgrund?

– Jag började tidigt med kampsport. Sedan tänkte jag att jag skulle skaffa ”ett riktigt jobb” så jag utbildade mig till brandman. Men jag hade kvar träningen som absolut största intresse. Så jag har tagit klivet därifrån och jobbar nu som personlig tränare med eget företag.

Du har blivit känd som ”kändis-PT”. Berätta mer!

– Jag har fått många kunder som är kända men det är ingenting jag skryter om. Och det är egentligen inte någon skillnad. Kända personer kan inte göra fler armhävningar bara för att de har synts på tv.

Men om du ändå kan namedroppa lite...

– En av de roligaste grejerna var när jag fick Henrik Schyffert att ta 130 kilo i bänkpress. Då började jag nästan gråta. Den mest kända personen jag tränat är nog Daniel Craig när han filmade ”Millennium”-filmen i Sverige. Då var jag faktiskt lite starstruck.

Hur mycket tränar du själv?

– Just nu tränar jag fem till nio pass i veckan. Sanningen är nog att det är mycket närmare fem än nio.

Hur har det varit att fota och spela in träningen?

– Det roligaste är att även jag tvingats kliva ut ur min komfortzon. Efter en av fotograferingarna hade jag på riktigt mest träningsvärk i norra Europa. Jag fick backa ner för trapporna dagen efter.

Kan verkligen PT få träningsvärk...?

– Absolut. Jag är också människa och det är viktigt att våga visa upp det.

Slutligen en sportfråga, hur känns det?

– Jättekul! Jag har varit supernervös. Det är den största satsningen som jag har varit med om. Det är ett privilegium – och mycket nervositet. Jag får se om jag har jobbet kvar på måndag (skratt).

Fakta

Namn: Thomas Skoglund. Ålder: 31 år. Familj: Fru Anna, dottern Felicia, 7, sonen Milo, 5, och två bonusdöttrar, 7 och 9. Bor: Lidingö. Gör: Personlig tränare och träningsskribent.

ANNONS EXTERN LÄNK

Hur mår du på insidan? Gör en hälsokontroll via blodprov och få många svar.

Werlabs

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

PT-Thomas