Julias pulshöjare

Publicerad:
1 av 5
Julia Klingener är Wellness trendexpert. Julia kommer ursprungligen från Göteborg men bor i Stockholm där hon jobbar som journalist med inriktning hälsa och skönhet. Hon är utbildad kostrådgivare och basar för hälso­bevakningen i Sofis Mode. Häng med mig på nya Wellness-äventyr på min blogg: http://blogg.aftonbladet.se/wellness

Trendspanaren Julia Klingener tar pulsen på det allra senaste inom Wellness med fokus på kost, träning och trender – i både Sverige och Hollywood.

Sommarens hetaste vattensport

När du, likt mig, en dröm om att kunna surfa? Nu finns det ett alternativ för oss surfwannabes. Sporten kallas stående paddelsurfing eller SUP, Stand Up Paddlesurfing. Jennifer Aniston är en av dem som gillar den. Största skillnaden mellan SUP och vanlig surfing är att man förlitar sig till en paddel i stället för vågkraft. Därför går det lika bra att ”surfa” på stilla vatten och ändå få en fullgod workout, där du framför allt bygger starka armar. I sommar SUP:ar jag på Falkenbergs strandbad.

Hej då dåliga hårdagar

Den skönhetsnyhet jag är mest exalterad över i år är att Moroccon oil äntligen kommit till Sverige. Den lilla magiska oljan absorberas direkt i håret och förvandlar slitna, urtvättade slingor till glansigt salongssvall. Oljan används på allt från Oscarsgalan till modeplåtningar men fungerar lika bra för trista toppar. Kostar 339 kronor. Återförsäljare: 040369600.

Spring på tårna

Den senaste tiden har trenden med barfotalöpning exploderat. Enligt förespråkarna är det ett mer naturligt sätt att springa på och gör mindre skada på både knä och fotleder. För den som inte vågar ta steget fullt ut ger ”barfotaskor” som Vibram Five fingers en snarlik känsla. Genom att tårna separeras ska skorna både förbättra balansen, stabiliteten och prestationen. Scarlett Johansson är ett fan. Vibram Five fingers finns bland annat på brandos.se.

GI–box hem till dörren

Trött på att laga mat? I Hollywood har firmor som levererar mat hem till dörren varit kändisarnas hemliga viktknep i åratal. Nu börjar trenden även sprida sig i Sverige. Med GI-boxen får du 4 veckor färdiglagad lunch och middag hem till dörren, samt personliga coaching-mejl direkt från GI-experten Ola Lauritzon. Smart och framför allt billigt för bara 99 kronor per dag.

Egen PT i mobilen

Sedan jag började träna inför Lidingöloppet har Runkeeper blivt min bästa träningskompis. Löp-appen berättar både hur långt och snabbt jag springer eller powerwalkar. Dessutom ger den mig coaching via mejl om jag legat på latsidan. Som en PT i min mobil!

Energidryck med tryck

Bara genom att dricka en flaska sägs drycken förbränna 100 kalorier tack vare ett högt innehåll av ämnen som koffein, krom och gröntextrakt. Detta är ingenting jag skulle dricka varje dag men den fungerar faktiskt när jag

behöver extra duracellkrafter inför ett morgonpass.

Hon snackar bort fettet

”Jag befaller dig att komma ut!” är en av de fraser som terapeuten Maria Ascension Saulnier viskar till sina kunders fettceller. 

– Jag lyssnar på fettcellernas känslor och talar om för dem vilken väg de ska flytta sig ur kroppen, säger Maria som blivit känd under namnet ”The fat whisperer”. Vad är egentligen dummast? Att viska bort fett eller att kändisar som Kim Kardashian och Kate Hudson faktiskt går och gör det här?

Sundare efter skilsmässa

Enligt en studie från Karolinska institutet visade det sig att kvinnor som gifter sig får sämre kondition. Samtidigt får män som skiljer sig bättre fysik. Anledning att ta ut skilsmässa? Självklart inte, men definitivt för att börja träna ihop i dag! Undersökningar visar att par som tränar ihop även får mer harmoniska förhållanden och bättre sexliv. Behöver du någon ursäkt?

Se upp för happy hour

Varma långa kvällar och ledighet innebär ofta en sak – happy hour på uteserveringarna. Men håll koll på de där extraglasen. En miljon svenskar räknas ligga i riskzonen för alkoholrelaterad cancer och dessutom kan drinkarna vara riktiga viktfällor. En Margarita eller Piña Colada innehåller exempelvis mer kalorier än en Big Mac.

Julia Klingener

Publicerad: