Ge dig in i LEKEN

Av: 

Jessica Linnman

Träning

Wellness testar Virtuell träning

Att träna som att du vore på Cosmonova – med en stor skärm framför och runt dig – kan det vara något?

Det gör dig inte mer tränad, men det är mycket roligare!

För fint för sitt eget bästa… eller?

Många har testat det på spinning där man cyklar Tour de France framför en enkel tv, andra har lekt med sitt Nintendo eller X-box med dans, backhoppning och bowling. Nu tar bland andra Les Mills det ett steg längre och skapar helt virtuella rum med skärm i 270 grader.

Tyvärr funkar det inte lika bra på alla träningsformer.

Vi testar ett styrkepass, ett som kombinerar kondition och styrka, ett danspass, ett rörlighetspass och ett spinningpass. Vi börjar med det absolut bästa – boxning.

Rummet är mörkt och du går helt in i att försöka sänka fienden på skärmen tillsamm­ans med de övriga i rummet.

Du slåss mot gigantiska robotar, små rymdskepp och sparkar för att krossa stjärnor. När det fula monstret till slut exploderar och passet är över är mjölksyran total men endorfinerna rusar och jag har helt glömt av att jag tränar.

Även det kombinerade passet är lekfullt, hinder kommer flygande emot dig och du måste göra en burpee, ett knäböj eller hoppa för att inte krocka med föremålet. Pulsen går upp både av ansträngning och upphetsning och samtidigt är det riktigt kul. Även cyklingen blir en roligare upplevelse och får klart godkänt.

Men när vi börjar dansa är mörkret och filmväggen inte till så mycket nytta. Att kasta glitterkaskader med arm­arna över huvudet är läckert men inte lika viktigt som att faktiskt se vad instruktören gör. Och visst är det skönt med månsken och hav när man gör balansövningar men även här tappar man bort de viktiga instruktion­erna. Det blir för mycket av det goda.

ANNONS EXTERN LÄNK

Hur mår du på insidan? Gör en hälsokontroll via blodprov och få många svar.

Werlabs

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Träning