Fuska fram brännan!

avPetra Weiss

Så får du en snygg bränna på 30 minuter

Foto: Thinkstock

Vi kanske inte kan garantera sol, men vi kan lova en snygg bränna på 30 minuter. Här är alla knep du behöver för att trolla fram en solkysst look!

8 heta tips för perfekt bus!

Brun utan sol innehåller det kemiska ämnet DHA (dihydroxyacetone) som också finns i olika socker­arter. När det kommer i kontakt med huden går det in i det översta lagret, hornlagret, där det reagerar med aminosyror och gör huden brun. Effekten håller i sig några dagar och bleks bort precis som en vanlig solbränna.  Så här får du till en perfekt fuskbränna:

1 Peela på

Slarva inte med det här momentet om du vill ha en jämn, snygg bränna. Peela gärna 24 timmar innan du planerar att använda BUS eller åtminstone kvällen före.

2 Fukta

Om du precis klivit ut ur duschen, lägg på en lätt bodylotion – gärna en som inte är oljebaserad – på knän, armbågar och anklar som kan vara torra. Vänta tio minuter innan du använder BUS.

3 Skydda

Använd engångshandskar eller en skrubbhandske när du applicerar krämen så slipper du få orange handflator.

4 Jobba uppåt

Smörj med små klickar kräm från anklarna och arbeta dig uppåt i cirklande rörelser.

5 Smyg

Ta det försiktigt i ansiktet! Snyggast blir det om du har en särskild BUS för just ansiktet, eller så mixar du krämen med lite av din ansiktskräm. Var extra noga vid halsen och käklinjen så att det inte blir ränder som du får leva med i en vecka.

Tips! Ta en blöt tops och dra längs hårfästet för att undvika att babyhåret blir orangefläckigt.

6 Händerna sist

Smörj in händerna sist. Ta en klick och smörj ovan­sidan av handen och använd handsprit i handflatorna så att de inte suger åt sig av färgen.

7 Låt torka

Stressa inte, låt det torka ordentligt först innan du tar på dig kläder! Hoppa runt på stället naken ett tag så torkar du snabbare.

8 Smörj

Vill du förlänga din BUS-bränna, smörj in dig med massor av krämig bodylotion två gånger per dag för att hålla huden smidig och förhindra att färgen faller av dig fläckvis.

Solkyssta knep!

Skimmerkräm ger ett skimrande glow och fungerar som en highlighter till brännan. Snyggt att lägga endast på axlar, dekolletage och armar.

Bodytint eller kastanjevatten ger en fejkad bränna på ett kick! Perfekt när du är otålig. Du tvättar sedan lätt bort det med tvål och vatten.

Solpuder är snyggast på ett brunt ansikte. Håll dig till näsa, kinder, haka, hals och panna. Välj en bronzer som passar din hudton. Fint på fest!

Välj rätt sätt

Det finns massor av sätt att fixa fram en härlig bränna. Välj rätt produkt för dig!

Bodylotions med BUS i

Det perfekta BUS:et för dig som har lite för bråttom för att hinna grunda ordentligt. En gradual tan ger inte lika mycket färg som en vanlig BUS utan kräver fler insmörjningar och risken för att bli fläckig är därför betydligt mindre. Den innehåller en lägre dos av sockerämnet dihydroxi­aceton, DHA, som ger den bruna färgen.

Servetter

 Toweletter, wipes eller servetter är indränkta i BUS och behöver bara vikas upp och dras över hela kroppen. Är ett enkelt sätt att hålla uppe den solkyssta looken på semestern och det är svårt att få för mycket av det goda. Enkelt och smärtfritt alltså!

Krämer och lotions

 Det kanske vanligaste sättet att snabba på en bränna och oftast är de lätt tonade så att man ser att man inte missar en bit. Sjunker inte in i huden på en gång, vilket ger dig några sekunder att jämna till det ytterligare. Kräver förarbete som peeling för att inte bli fläckigt.

Mousse och gel

 Snabbtorkande och lätta att lägga på i lager om det är något du vill dölja eller konturera med lite solbränna. Blir snyggast om man har grundat rejält och är en van BUS:are eftersom man måste smörja snabbt innan färgen absorberat och förvandlat dig till en Bregott-ko.

Sprej

 Snabbaste sättet att bli brun eftersom det täcker stora områden åt gången. Smart för ställen, som till exempel ryggen, där det är svårt att komma åt. Knepet är att hålla flaskan cirka 15 centimeter från huden när du sprejar och röra flaskan

i cirklar för att få en jämn färg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Semester

Skönhet