Kerstin fikade efter ny kropp

HÄLSA

Gick ner 15 kilo med nya hälsokaffet

Kerstin Olsson, 52, från Höör gick ner 15 kilo på ett halvår.

Tack vare bantningskaffet.

- Kaffet har minskat sötsuget vilket gjort att jag slutat småäta, säger hon.

Foto: Lättad Kerstin Olsson, 52, från Höör gick ner i vikt tack vare det nya bantningskaffet. "Tre koppar kaffe om dagen starkt bidragit till att jag har gått ner 15 kilo på ett halvår", säger hon.

Kaffet, Coffee slender, har utvecklats i Norge och innehåller klorogensyra som stabiliserar blodsockret, minskar sötsuget och därigenom är en hjälp för att gå ner i vikt.

- Klorogensyra har helt klart en effekt när det gäller upptaget av socker i tarmen. Kroppsvikten kan minskas med ett kilo i månaden, säger Erling Thom, farmakolog och biokemist vid Medstat clinical research center i Oslo.

Fredrik Paulún, näringsexpert, instämmer i klorogensyrans effekt på upptaget av blodsocker i tarmen.

- Ämnet ser till att sänka GI-värdet i kroppen, säger han.

Älskar kaffe

Kerstin Olsson vägde för ett halvår sedan 95 kilo. Kerstin som älskar kaffe dricker flera koppar om dagen.

För att gå ner i vikt fick hon rådet att byta det vanliga kaffet till hälsobutikens Coffee slender. Nu väger hon 80 kilo.

- Tre koppar kaffe om dagen har starkt bidragit till att jag gått ner 15 kilo. Coffee slender har en ganska intensiv och speciell smak men efter ett tag vänjer man sig, säger hon.

Stephan Rössner, bantningsprofessor vid Karolinska sjukhuset i Solna, säger att kaffet i sig har en aptitdämpande effekt.

- Koffeinet i kaffet höjer temperaturen och ökar fettförbränningen i kroppen. Men det finns bättre sätt att gå ner i vikt än att förlita sig på kaffe, säger han.

Det här är Coffee Slender

Andra drycker som kan hjälpa vid bantning

Anders Haraldsson