Jag längtar efter en relation

HÄLSA

Jag längtar så efter en relation med en man igen, men jag är samtidigt rädd. Jag har levt ensam med mina barn i 11 år, de är nu 11 och 13 år. Jag kan flirta och prata, men om jag får gensvar vågar jag inte. Jag gillar inte att gå på krogen och har ingen avlastning alls, för barnen träffar inte sin pappa tyvärr. Har du något tips?

Svar: Det är inte alltid lätt att få ha ett vuxenliv när man är ensamstående med barn. Och har man varit ensam länge kan det kännas läskigt att våga ta ett nytt steg. Man kanske till och med känner att självförtroendet sviktar och man undrar vem som skulle kunna vara intresserad av en.

Börja med att göra en marknadsundersökning vilka män i din omgivning du tycker om att umgås med – inte att gifta dig med. Om du får ett gensvar när du flörtar så innebär det ju inte att ni ska flytta ihop, bara att ni tycker om det ni ser.

Försök att utöka dina sociala situationer, kanske börja på en danskurs eller någon annan kurs där det finns andra att umgås med. Tala om för dina vänner att du är intresserad av att träffa någon och att de gör en stor fest med många – inte en parmiddag.

Om du gillar någon kanske du kan föreslå en utflykt tillsammans med dig och barnen. Ett annat alternativ är ju att chatta, vilket är ett fantastiskt sätt att kunna träffa andra människor i dag. Försök att våga! Vad har du att förlora?