RÄTT & SLÄTT

TEST: 5 krämer mot celluliter

Kan man verkligen smörja bort sina celluliter?

Nej, säger experterna – och vi är benägna att hålla med, även om huden känns fastare och smidigare.

Här är fem goda försök.

Adonia

”Leg tone serum”

PRIS: 795 kronor/88 ml.

SÅ FUNKAR DEN: En av förra årets mest omskrivna krämer hyllades lite varstans. Även om vi inte tänker ta sopranstämman i hyllningskören så är det här faktiskt en helt okej kräm. Den doftar riktigt gott och huden känns fastare och slätare även om den inte klarar av att släta ut groparna på de utlovade nio minuterna.

BETYG: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Collistar

”Super-concentrated anticellulite night treatment”

PRIS: 440 kronor/200 ml.

SÅ FUNKAR DEN: Ljuvligt sommardoftande serum, i fantastiskt snygg flaska, som ska smörjas in och verka över natten. Även om alla groparna sitter kvar känns huden aningen spänstigare och slätare, kanske för att serumet är väldigt återfuktande.

BETYG: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Biotherm

”Celluli eraser”

PRIS: 465 kronor/200 ml.

SÅ FUNKAR DEN: Är man trött är den här ultimat att smörja in sig med. Den gröna gelékrämen doftar starkt av citrus och har en kylande effekt som får huden att dra ihop sig direkt och bli len som sammet. Ger fin lyster och sken av att benen är slätare men groparna sitter fortfarande kvar där de satt innan.

BETYG: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Estelle & Thild

”Violet firming lotion”

PRIS: 275 kronor/200 ml.

SÅ FUNKAR DEN: Härligt tjock vit kräm som man får jobba in i huden för att den ska absorberas. Trots den blommiga förpackningen doftar den inte särskilt mycket, men huden får tjusig lyster och känns lite slätare och fastare. Extra plus för det ekologiska innehållet!

BETYG: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Clarins

”Body lift cellulite control”

PRIS: 515 kronor/200 ml.

SÅ FUNKAR DEN: Tjusigt ljust pastellrosa kräm som ska masseras in med en avancerad procedur som gör att man är fullkomligt slut efteråt. Låren blir iskalla men huden känns återfuktad och spänstigare och det känns bra för cirkulationen. Även om celluliterna sitter kvar slätas de värsta ojämn-

heterna ut.

BETYG:  Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN