”Mitt ansikte blir blossande rött på vintern”

avPetra Weiss

Skönhetsredaktören svarar på dina frågor

Foto: Thinkstock

Skönhetsredaktören Petra Weiss svarar på läsarnas frågor

Fråga mig Är det något du undrar över? Skicka dina frågor till: petra.weiss@aftonbladet.se

FRÅGA: Mitt ansikte blir så bloss­ande rött på vintern, särskilt om jag varit ute ett tag och det är riktigt kallt. Problemet är att det röda inte vill ge med sig sen! Kan jag dölja det med något?

Lisa

SVAR: Vinterns kalla temperaturer, isande vindar och den snabba och höga temperaturförändringen när du kommer inomhus gör att huden kan bli känslig och irriterad, vilket bäst motas med att du är extra rädd om den just nu och skyddar den noga. En del experter säger att man ska undvika för starkt kryddad mat om man lätt blir röd i huden. Lakrits­extrakt i ansiktskrämen har visat sig ha en bra effekt på blossande och känslig hud, liksom gurkmeja, vitt te-­extrakt, gurka, ingefära och milda former av vitamin C. Undvik produkter med alkohol, parfym, mentol, pepparmint, eucalyptus och kryddnejlika. Undvik också att skrubba huden. Se till att hålla huden rejält återfuktad, gärna med sheasmör, oliv­olja och mandelolja.

Sänk temperaturen på vattnet när du tvättar dig och ta bara snabba duschar! Det kan också vara en smart idé att satsa på en återfuktare inomhus. Är det riktigt kallt, dölj halva ansiktet med en varm sjal och en mössa som döljer öronen. Även händer och fötter bör vara varma för att din kropp ska kännas helt varm. Du kan också testa att lägga ett tunt lager vaselin på huden innan du går ut i kyl­an! Det förhindrar att blodkärlen expanderar när de utsätts för kalla temperaturer.

Läs mer!

Följ mig på bloggen: bloggar.aftonbladet.se/skonhetsredaktorerna

ARTIKELN HANDLAR OM

Skönhet