Sprutorna fixade nya snabblyftet

Till vänster före behandlingen och till höger efter.
Till vänster före behandlingen och till höger efter.

Kvinnohälsa

När Chris gick ner 22 kilo på kort tid började alla fråga om hon var sjuk. – De tyckte att jag såg gammal och trött ut, säger Chris Brolin, 56. Hon testade nya sprutlyftet och på två timmar fick hon tillbaka fylligheten i kinderna igen.

Efter att ha varit överviktig i flera år bestämde sig Chris för att ta tag i sin hälsa och försöka gå ner i vikt. Jobbet som ansvarig för ett rid- och konferenscenter var ganska tungt och krävande med långa dagar.

På kort tid lyckades hon gå ner 22 kilo, en viktnedgång som inte togs emot enbart positivt av omgivningen.

Såg trött ut

– Alla sa plötsligt att jag såg så sjuk ut och frågade vad jag gjort. Kommentarer som ”oj vad du ser trött och gammal ut” dök upp lite då och då och det var ju inte kul att höra, säger Chris.

Ansiktet hade tagit mycket stryk och Chris kände att kinderna blivit rynkiga och urgröpta.

– I mitt jobb så har jag alltid stått mycket ute i solen. Tanken på solskyddsfaktor har väl aldrig funnits där, så min hud var väl inte i toppform, säger Chris.

Hon fick tipset att åka till Stockholm för att besöka en skönhetsklinik och få råd om passande behandling.

Tips om Restylane

– Jag visste absolut ingenting om den här världen. Botox var det enda jag kände till, men när jag träffade sköterskan trodde hon att ett mellanansiktslyft var det enda som kunde fungera, säger Chris.

– Jag drog tillbaka mina kinder vid öronen och visade att jag såg mycket yngre ut då och att det var så jag ville se ut, skrattar Chris.

– Sköterskan tipsade mig om Restylane att spruta in vid sidorna av mungiporna för att få upp hänget lite, säger Chris.

Testade ny metod

Men när läkaren Pyra Haglund vid Stureplanskliniken fick se Chris berättade hon om en ny metod – sprutlyftet.

Med hjälp av trubbiga specialkanyler injiceras större volymer av hyaluronsyran Restylane med en metod som liknar den traditionella fetttransplantationen. Huden lyfts och skulpteras tredimensionellt genom att hyaluronsyran läggs under hela huden.

– Resultatet blir en påtaglig föryngring med uppmjukade rynkor, rundade ansiktsformer och en lyfteffekt över hela ansiktet, säger Pyra Haglund.

Chris nappade på förslaget och testade behandlingen som tog cirka två timmar. Det nya sprutlyftet ska ge färre blåmärken än en traditionell sprutbehandling, men Chris blev rätt blå ändå.

”Ser naturligt ut”

– Min man såg skillnad direkt. Jag tyckte det var svårt att se innan blåmärkena försvunnit, men i dag är jag jättenöjd. Även om det var en ganska obehaglig behandling och det gjorde ganska ont så skulle jag inte tveka att göra den igen, säger Chris.

Och kommentarerna att hon ser trött och sjuk ut har upphört.

– Det ser ju oerhört naturligt ut och det går inte att se att jag gjort ett lyft, jag är inte spänd eller konstlad när jag skrattar så det blev ett väldigt bra resultat, säger Chris.

ANNONS EXTERN LÄNK

Hur mår du på insidan? Gör en hälsokontroll via blodprov och få många svar.

Werlabs

Nya sprutlyftet

Publisert:

Aftonbladet

/

Hälsa

/

Kvinnohälsa

ÄMNEN I ARTIKELN

Kvinnohälsa