Byt träningspasset mot salsarytmer

HÄLSA

Sväng på höfterna med Zumba

Vill du dansa dig i form till sexiga takter?

Testa den nya träningsformen Zumba.

Foto: Kropp & Hälsas reporter Johanna Björklunds testar nya träningsformen Zumba.

Du har kanske sett det på tv-shop? Det fartfyllda danspasset till heta latinamerikanska takter. I USA är Zumba som gruppträningsvariant redan en succé och i Sverige har det dykt upp på flera orter.

Jag tror att vi kan räkna med att det kommer växa även här, för det är galet roligt. Och precis som utlovat – det känns inte som ett träningspass.

– Vi är här för att ha kul, säger Allyson Allende, instruktör på Fryshuset i Stockholm.

Testa olika dansstilar

Om du aldrig har testat latin-amerikansk dans tidigare så är det här ett bra sätt att få ett smakprov på de olika stilarna.

Du kommer att lära dig grunderna till danser som salsa, samba, merengue, reggaeton, cumbia, kuduro och calypso bland andra. Utan att känna någon press på att du måste ha en grym taktkänsla.

Klassen är väldigt enkelt upplagd då varje låt har en ny koreografi. Man fastnar på så vis aldrig i en rörelse och det är i princip omöjligt att tappa bort sig. Långsamma och snabba rytmer varvas och resulterar i en intensiv intervallträning.

Vissa kombinationer är bekanta från traditionell aerobics, men med en lekfullare och sexigare anspelning.

Svårt att sluta

När man någorlunda behärskar de olika stegen kan man ta ut rörelserna ordentligt och få sig ett riktigt svettigt pass. Och antagligen kommer du, som jag, ha väldigt svårt att sluta svänga på höfterna efteråt.

Kolla: www.zumba.com för att hitta ett pass nära dig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Träning