Bloggprofilerna: "Så tränar vi i höst"

Är det dags att komma i gång med träningen efter sommaren? Några av Sveriges främsta bloggprofiler inom träning bjuder på sina favoritövningar, bästa träningslåtar, motivationshöjare och berättar dessutom hur de själva ska lägga upp sin höstträning.

David Seisay, Dflex your body

Foto: Privat
Foto: Privat

Hur tränar du i höst?

– I höst vill jag öka min rörlighet med yoga och pilates. Jag har provat på tidigare men det har inte varit en del av min rutin, nu ska det bli det. Jag försöker lägga på mig mer muskler och då är det viktigt att man behåller sin rörlighet.

Vad motiverar dig?

– Jag blir motiverad av att försöka komma till nya höjder, både kroppsligt och själsligt. Jag försöker alltid skapa nya utmaningar för mig själv. Man kan alltid lära sig något nytt, som yoga och pilates för mig just nu.

Favoritövning för tillfället?

– Jag har tränat mycket med vikter och fått problem med mina knän på grund av det. Nu känner jag mig mycket fräschare i underkoppen, så jag kör mycket knäböj* just nu.

Bästa träningslåten just nu?

"I'm a boss" med Meek Millz ft. Rick Ross.

Sofia Sjöström, PT-Fia

Foto: Mikael Gustavsen
Foto: Mikael Gustavsen

Hur hösttränar du?

– Jag kommer att träna utomhus, mycket i Hammarbybacken där jag bor, och i utomhusgym, som jag tycker är bra. Jag är ute och går och springer året runt, men i utomhusgym tränar jag när det är bra underlag, som på hösten, våren och sommaren.

Vad motiverar dig just nu?

– Jag inspireras av alla duktiga yoga-tjejer, som har så otrolig kroppsstyrka och kroppskontroll. Jag har precis börjat med yoga, och har som mål att lära mig att stå på huvudet.

Bästa träningslåten?

– Jag har snöat in på the Beatles, så någon av deras låtar.

Annika Sjöö, Shape up med Annika Sjöö

Foto: Privat
Foto: Privat

Vad motiverar dig att träna?

– Att jag känner mig bättre och bättre. Jag brukar prata om att resultat föder motivation. När man känner att man blir snabbare, eller ser resultat på kroppen, blir man motiverad.

Hur kommer du att träna i höst?

– Jag kommer att träna så som jag började med i somras, tre crossfit-inspirerade pass i veckan. Jag känner att det har gett mycket resultat och jag känner mig starkare. Jag leder dansklasser också. Jag håller mig till det här upplägget eftersom det känns bra!

Vilken är din favoritövning just nu?

Burpees* blir roligare och roligare, eftersom jag blir bättre och bättre. De var inte så kul i början!

Sofia Bursjöö, Upp & hoppa!

Foto: Privat
Foto: Privat

Vad motiverar dig till att träna just nu?

– Det som alltid motiverat mig till träna - att vara den bästa versionen av mig själv. När jag tränar blir jag pigg och glad.

Hur tränar du i höst?

– Jag kommer att träna mycket utomhus på lunchen, det är det jag har mest tid för. Det blir effektiv styrketräning och tabataträning. Det har jag hållit på med ett tag, men jag ska komplettera med lite löpning utomhus, med pannlampa nu när det har blivit så mörkt på kvällarna. Det har jag inte gjort så mycket förut.

Vilken är din favoritövning för tillfället?

Frivändningar* är min favorit!

Vilken är din bästa träningsmusik?

– Jag gillar hela Oskar Linnros senaste platta, "Klappar och slag".

Julia Fors, Wellness med Julia

Foto: Privat
Foto: Privat

Vilken höst-hälsomat är du extra sugen på?

–Så näringsrikt som möjligt! Just nu är grönkål åter i säsong, en härlig rejäl sallad med nötter, knaprigt strössel och en krämig dressing känns underbart just nu.

Hur tränar du i höst?

– Eftersom jag väntar barn i november så får jag ta min träning lite efter dagsformen, men det blir mycket promenader, lättare styrketräning och så mycket zumba som jag bara kan!

Vad motiverar dig?

– Eftersom jag anar att det inte kommer bli så mycket sömn i november så vill jag bygga upp kroppen och känna mig så stark, sund och pigg som möjligt. Jag försöker också tänka på att stärka upp baksidan av kroppen, som rygg och axlar som gärna sjunker ihop framåt när magen växer.

Bästa träningslåten just nu?

– Jag älskar att Justin Timberlake är tillbaka. "Take back the night" får mig att öka takten på powerwalken.

Anna Lissjanis, Trend o träning

Foto: Privat
Foto: Privat

Hur tränar du?

– Just nu är det fokus på löpning eftersom jag ska fullborda en svensk klassiker med mitt sista lopp, lidingöloppet. Efter det är planen att "njutträna", utan tävlingsmål. Kanske yoga lite mer, vilket jag prioriterat bort under all tidskrävande klassikerträning.

Vad motiverar dig?

– Hösten är optimal för löpning tycker jag. Det finns inget bättre än att springa i skogen bland gula löv och fylla lungorna med sval, syrerik höstluft. Mörkret ute gör det också mer inbjudande att krypa in på gymmet och dela energi med andra träningsfrälsta.

Vilken är din favoritövning för tillfället?

– Måste jag välja bara en får det bli enbensknäböj*. Den är sådär tung att jag hatar den, samtidigt som den ger maximal utdelning i form av endorfiner, träningsvärk och funktionell träning av rumpa, lår, löpknän och core.

Bästa träningslåten just nu?

– Jag bara älskar "Wake me up" med Avicii och "Under the sun (where we belong)" med John de Sohn.

Terese Alvén, Spark i baken

Foto: Privat
Foto: Privat

Hur tränar du i höst?

– I höst kommer jag att träna korta, högintensiva pass med fokus på styrka blandat med löprundor, tennis och spinning. De högintensiva passen är en relativt ny träningsfavorit! Det är skönt att vara effektiv och snabb när jag har ett vardagspussel att få ihop.

Vad motiverar dig just nu?

– Eftersom jag födde barn i början av året har jag fokus på att komma i bra form efter graviditeten. Med bra form menar jag att jag vill känna mig stark och att jag klarar av allt jag vill göra. Jag är på bra väg men känner fortfarande stor inspiration att bli ännu bättre. Nästa år är jag anmäld till Stockholm maraton och det motiverar mig att springa ute även när vädret är lite sämre.

Vilken är din favoritövning för tillfället?

– Jag har lärt mig att älska övningar där jag har både händer och fötter i golvet och rör mig på olika sätt - som "larven" där jag från stående, promenerar ut med händerna till en planka* och sedan promenerar tillbaka igen.

Vilken är din bästa träningslåt?

– Jag älskar "Start a fire" med Felix Zaltaio & Lindh Van Berg.

Filippa Svensson, Raw Clarity

Foto: MARGARETA BLOOM SANDEBÄCK
Foto: MARGARETA BLOOM SANDEBÄCK

Hur tränar du i höst?

– Jag kommer att träna mycket styrka, jag har nyligen börjat lyfta mer tyngd och jag ser mer resultat på min kropp. Jag kör mycket funktionell träning, powerwalks och yoga i olika former.

Vilken är din favoritövning för tillfället?

Utfall* i olika varianter, eftersom jag alltid vill jobba med min rumpa och mina lår.

Vad motiverar dig?

– Min största motivation är min hälsa, den kommer alltid först för mig. Jag jobbar alltid mot att hitta balans i livet. Målet är att få in yoga tre gånger i veckan, jag tror att det är viktigt att träna kroppen på olika sätt, och inte bara lyfta skrot.

Bästa träningslåten just nu?

– "Roar" med Katy Perry.

Lovisa Sandström, Lofsan

Foto: Camilla Larzon
Foto: Camilla Larzon

Hur tränar du i höst?

– Jag rehabiliterar min fot som blivit sliten av mycket löpning under sommaren och därför kommer jag att cykla mycket i höst. Jag styrketränar hårt året runt, men efter mycket utomhusträning känns det lockande att få hänga i gymmet med gott samvete.

Vad motiverar dig just nu?

– Jag tycker om att göra chins/pullups när man hänger i en stång och drar sig upp. Nu har jag flera PT-kunder som också satsar på att bli riktigt vassa och klara av många repetitioner så det motiverar mig till att satsa lite extra på chinsträningen.

Har du någon favoritövning?

– Jag är lite extra kär i olika typer av dynamiska plankor* där man har fötterna i band. Balansmomentet tillsammans med den högre svårighetsgraden gör att det bara behövs ett par repetitioner innan det blir riktigt tufft.

Favorit-träningslåt?

– "Killing in the name" med Rage Against the Machine är en gammal favorit som aldrig får lämna min spellista för träningspass.

Emmy Larsson

Publisert:

LÄS VIDARE