”Hur jag blev en tävlingsmänniska”

Av: 

Nina Jakobson

Hälsa

Wellness redaktör:

Att jag blev en träningsmänniska har jag redan accepterat.

Men jag trodde aldrig att jag skulle bli en tävlingsmänniska.

Det är klart att jag gärna vill veta svaret på allt och alltid vinna när jag spelar spel och blir lite sur när jag misslyckas i biljard. Men jag hade aldrig trott att jag skulle gå i gång så massivt på en träningsutmaning.

Så här ligger det till: Någon i personalledningen för Schibsted (där Aftonbladet ingår, där Wellness ingår) bestämde sig för att satsa på friskvård (genialt!) och för att kickstarta det hela köra en fem veckor lång tävling där det gäller att logga all sin träning. Här ingår varje vecka tre träningspass, en utman­ing och ett test för att se sin utveckling. Dessutom går det att bokföra all övrig träning.

Ju mer rörelse desto fler poäng, är regeln. Själva tävlings­momentet består i att man jämförs både på individnivå och som lag (läs avdelning).

Jag jobbar ju på Wellness och det sätter förstås viss press. Att mina tre lagkompisar poänghetsar spelar också in. Men att jag skulle träna två gånger om dagen i flera veckor, att jag skulle ge mig ut på långlöprundor fast benen värker, att jag skulle sitta i jägarvila i 4,5 minuter fast låren krampar, att jag skulle se 45 minuter yoga som vila och att jag skulle bli extremt störd på folk jag tror fuskar (Rambo, kom igen!) var inte riktigt vad jag väntade mig av mig själv.

Så det är väl bara att inse: Hej, jag heter Nina, jag är en tävlingsmänniska.

Och nu då? Jag inser att jag måste ta i alla fall någon vilodag. Annars kraschar kroppen inför nästa utmaning – Tunnel Run. Och ja, jag vet, det är också en tävling…

PS! Vid denna tidnings pressläggning är friskvårdstävlingen inte avslutad. Men lag Wellness ligger i topp. Så klart.

Ninas Wellness

well DONE

Det här är mina nya favorittajts. Använder dem så ofta jag bara kan! De ser kanske inte mycket ut för världen, men har precis lagom längd (aningen kortare än hel­långa), skönt hög midja och mjukt material. Bra pris dessutom. 199 kronor, H&M.

EAT well

Mmm, den här choklad- glassen smakar härligt kokosigt och innehåller endast tre saker: ekologisk kokosmjölk, agavesirap och kakao. Toppen! ”Rich chocolate”, Go coconuts, 65 kronor.

LOOK well

Om du (som jag) inte riktigt vågar gå hela vägen med röda läppar är det här härliga glosset ett bra alternativ. Funkar lika bra till vardag som till fest. ”Lip brilliance” no 04, Art Deco, 158 kronor.

ANNONS

Testa Lyko Lovables: Inspirationskit med handplockad skönhet i begränsad upplaga!

Extern länk från Lyko

Köp här!

Publisert: