Ta makten över ditt kärleksliv!

Tröttnat på att vänta på the Prince?

Ta tyglarna själv i stället och leta fram den relation du vill ha.

Vi visar hur du träffar hen – Kärleken!

Vad är det som gör att så många förväntar sig att kärleken bara ska ramla ner i huvudet på dem utan ansträngning? Den som vill ha ett riktigt bra jobb eller god kondition skulle ju aldrig få rådet ”var dig själv bara så händer det när du minst anar det”, men när det gäller det kanske viktigaste beslutet i hela livet blir många tipsade om att fortsätta att göra ingenting alls.

Tittar man på resultatet av den strategin ser det dock ganska dystert ut – Sverige är ett av världens singeltätaste länder. Om du tröttnat på att vänta på någon som inte verkar dyka upp finns det lyckligtvis en del du kan göra för att öka möjligheten att något ”bara händer”. Chansen ökar nämligen ordentligt när du tror på dig själv, vet vad du vill ha och regelbundet träffar nya människor.

Vi ger dig fem steg till ett roligare och härligare kärleksliv!

1. Träffa fler människor

De flesta som beklagar sig över att de inte träffar några bra män/kvinnor träffar vanligtvis inte några nya människor över huvud taget. Och det är ju väldigt svårt att hitta sin nästa partner om man bara hänger med sina gamla kompisar. Bestäm dig för att tacka ja till alla aktiviteter du blir inbjuden till där du kan träffa nytt folk. Mingel, workshops, fester, föreningsaktiviteter, politiska engagemang, klubbkvällar eller nätdejting. Du kan också styra upp egna aktiviteter.

De allra flesta längtar efter något kul att göra men får inte tummen ur för att se till att det blir av, men det kan du göra! Ta med dina vänner på bowling, konstmuseum, powerwalks, biokväll eller något annat ni gillar och säg åt alla att gärna ta med någon du inte känn­er. Du kommer ha roligare, få bättre kontakt med dina befintliga vän- ner och samtidigt få ett konstant inflöde av nya människor och aktiviteter  i din vardag.

En bonus är att du garanterat kommer bli medbjuden nästa gång någon annan ordnar något – och då träffar du ännu fler människor!

2. Leta på rätt ställen

De flesta som vill träffa någon provar på två ställen – krogen och nätet – och ger upp när de inte hittar vad de söker där efter några försök. Men vill du inte ha en person som är ute och festar på helgen kommer du förmodligen inte att hitta den du letar efter på krogen. Prova att dejta outside the box och fundera på hur en vanlig vecka i din önskepartners liv ser ut. Vilka intressen, fritidssysselsättningar och vanor har personen du söker? Kanske är hen på gymmet eller konserthuset på fredagskvällarna i stället för att hänga på krogen – och då är det ju dit du måste gå för att ni ska kunna ses.

3. Ta kontakt

Här kan det bli lite utmanande för de flesta är inte vana vid att ta kontakt med nya människor. Men lyckligtvis går det att öva på. Ett vanligt misstag många gör är att de bara tar kontakt med personer de är intresserade av och då känns insatsen väldigt hög – det blir nervöst, läskigt och man känner sig utlämnad. Ett enkelt sätt att undvika det är att bli bekväm med att ta kontakt med människor överallt. Börja med att småprata med kassören i din lokala mataffär, säg hej till busschauffören, fråga någon du inte känner om tiden i stället för att kolla på mobilen och testa att gå fram till främlingar och ge dem en komplimang för något du uppmärksammat hos dem.

Plötsligt är du en social person som pratar med nya människor hela tiden, vilket gör det helt naturligt att ta kontakt även med den där intressanta personen, eftersom det är så du alltid gör. Kom ihåg att du bara behöver bryta isen, sen är det upp till den andra personen att nappa och hjälpa till att föra konversationen framåt. Och visar det sig att personen var lika trevlig som det verkade kan du fråga om hen vill hänga med på den där bowlingkvällen du ska ha med dina vänner nästa vecka.

4. Dejta lite roligare!

Okej, så när man sitter där på dejten med en heting bredvid sig, hur gör man då för att undvika att det känns ungefär lika festligt som en arbetsintervju? Jo, genom att prata om annat än ”livsfakta” som jobb, boende, syskon och så vidare. Led i stället in samtalet på känslor, upplevelser, värderingar, drömmar, framtiden och liknande saker. Det ger dig en mycket tydligare bild av vem du har framför dig – och en mycket roligare dejt!

Ett supertips för att undvika arbetsintervjudejter är att göra något roligare än att fika/äta ihop. Hitta på någon aktivitet som att gå och spela minigolf, baka något eller ta en promenad på en vacker plats i stället. Det minskar den sociala pressen eftersom det blir naturligt med tysta pauser och ni får något gemensamt att förhålla er till.

5. Ta reda på om DU är intresserad

Hur många gånger har du suttit på en dejt och funderat mer på om den andra personen vill ha dig än på om du själv är intresserad? När vi blir intresserade eller förälskade är det så lätt att göra allt för att försöka räkna ut vad den andra vill ha av oss – och sedan göra och ge det i så stor utsträckning som möjligt. Men vänta lite nu! Vad den andra personen tycker och tänker om dig får ju faktiskt hen hålla reda på själv, din uppgift är att ta reda på vad DU tycker och känner när ni träffas. Vänd på steken och tänk noga igenom alla härliga fördelar med att vara ihop med dig innan du går på din nästa dejt och gå dit för att ta reda på om du är intresserad.

LINNEA MOLANDER

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN