En pucko är allt som behövs!

HÄLSA

– läsarnas bästa bakfylletips

1 av 5 | Foto: Börja nyårsdagen med en bakispizza kanske?

"Ta ett par nypor örtsalt!"

Örtsalt fixar huvudvärken! De kvällar jag har druckit nåt glas vin för många brukar jag ta ett par nypor örtsalt och skölja ner med minst en halv liter vatten före sänggåendet. Jag vaknar då utan huvudvärk.

Anna-Lena

"Drick ofantliga mängder vatten"

Du botar den bäst genom att dricka ofantliga mängder vatten innan man lägger sig. Då menar jag inte ett par glas utan 1–1,5 liter vatten. Bara drick. Det är jobbigt som attan, men vattnet ska ner. Till det ska man äta nåt salt, jordnötter eller vad som helst. Sen sova. Man kommer säkerligen vakna nån gång under natten för ett nattligt behov men efter detta så mår man helt ok.

Jonas

"3 x Resorb"

Jag tar Resorb, vätskeersättning, som finns att köpa på apoteket. Jag tar en brustablett innan jag går ut, en när jag kommer hem på kvällen och en när jag vaknar på morgonen. Fyll även på med mycket vatten under kvällen samt dagen efter.

Ulrika R

"Promenera hem"

Köp en hamburgare, tunnbrödrulle eller kebab. Mina erfarenheter säger mig att man mår bättre dagen efter om man äter något på kvällen. Promenera sen hem från krogen/grillen. Försök somna nykter. Anpassa alkoholintaget så att fyllan har avtagit innan du går till sängs, då har kroppen mer tid på sig att bearbeta gifterna.

Anders

"Resorb + kebabrulle"

Bästa botemedlet mot bakfylla är att när festen är över intaga en Kesorb: en kebab på vägen hem och en Resorb innan sänggång.

Johan Holst, Umeå

"Pucko funkar!"

En Pucko är allt som behövs, det funkar perfekt för mig. Jag drack en Pucko en gång för många år sen när jag var bakis på jobbet, blev snabbt bättre och sedan dess har jag fortsatt med det – och det funkar fortfarande!

Lisa

"Cola + flotig pizza"

En 2-liters cola och en stor flottig pizza. Finns inget bättre!

Jonte

"Sätt dig på dass!"

Drick inte alkohol efter klockan 24.00 och drick ett stort glas vatten innan du går och lägger dig. När du vaknar, borsta tänderna, sätt dig på dass! Ät något och ta en alvedon, en vitamintablett och skölj ned med lätt kolsyrat mineralvatten. Fortsätt att återställa vätskebalansen under hela dagen.

Håkan

"Knäckebröd + mjölk"

Knäckebröd och mjölk innan man lägger sig.

Elisabeth