Vill du jaga bort celluliterna?

Av: 

Petra Weiss

Hälsa

Ny metod ska ta bort apelsinhuden

Bli av med celluliterna till midsommar!

Med nya metoden Velashape ska groparna kunna slätas ut på bara några veckor.

90 procent av alla kvinnor har mer eller mindre celluliter.

Det är en föga tröst när det är fyra veckor kvar till semestern och låren ser ut som månens yta.

Vi smörjer, masserar, skrubbar och testar mer eller mindre seriösa maskiner i tron att nästa mirakelmetod ska lyckas få benen att se ut som de gjorde före 20-års åldern.

Är djupmassage kombinerat med infravärme och radiovågor kanske celluliternas död?

Ja, menar amerikanska forskare som nu lanserar nya metoden Velashape.

Djup bindvävsmassage

På bara några veckor ska behandlingen ge en jämnare och fastare hudyta samtidigt som det efter bara en enda behandlingsomgång har visat sig minska omfånget med upp till sju centimeter enligt kliniska studier.

Velashape är en vidareutveckling av Velasmooth som i sin tur är en vidareutveckling av den klassiska Endermologie/LPG som är en djupare bindvävsmassage.

Precis som Velasmoothen är Velashape en kombination av radiovågor och rött ljus, men till skillnad från Velasmoothen är den en mycket kraftfullare maskin med mycket högre energinivåer och kommer därför endast att finnas på kliniker där det finns läkare.

Färre behandlingar

Medans Velasmoothen kräver mellan 10–15 behandlingar för att uppnå önskat resultat så räcker det med 4–6 gånger med Velashape för att minska på groparna, enligt forskarna vid det amerikanska företaget Syneron som också står bakom Elos-teknologin med laser och IPL.

– Det här är en revolution och har gett fantastiska resultat mot celluliter som tidigare alltid ansetts vara omöjligt att behandla, säger Johan Kraft på svenska Syneron.

Rodnande ben

Velasmooth är den enda cellulit-metoden som fått godkännande av Amerikanska FDA, den amerikanska motsvarigheten till vårt läkemedelsverk, gällande fettreducering.

Än så länge är det bara Akademikliniken i Stockholm som tagit in maskinen och de gör nu sin egen studie för att kunna bedöma resultatet av Velashape.

Priset för en behandling kommer ligga på runt 2 000 kronor för lår eller rumpa och efter en behandlingsserie på 4–6 gånger bör man underhålla resultatet en gång i halvåret. Behandlingen görs en gång i veckan.

Metoden ska passa alla hudtyper och känns som en värmande djupmassage. Efter behandlingen syns en rodnad, vilket försvinner efter en tid.

Därför får man celluliter

Nästan 90 procent av alla kvinnor får celluliter. Det beror främst på dålig blodcirkulation, ohälsosam kost, brist på motion, gener, och hormonella rubbningar. Även p-piller kan förvärra celluliterna. När man blir äldre tappar huden elasticitet vilket i sin tur kan förvärra groparna. Även störd blod- och lymfcirkulation eller andra sjukdomar som påverkar blodgenomströmningen i kroppen kan ge fler gropar.

Enligt hudläkarna finns det tre olika grader av celluliter:

Grad ett:

Groparna syns endast då du klämmer ihop huden, vilket är ett tecken på att vatten ansamlats i vävnaden.

Grad två:

Apelsinhuden är synlig när du står upp, vilket beror på att vatten, fett och slaggprodukter klumpats ihop i vävnaden och cirkulationen börjar försämras.

Grad tre:

Celluliterna syns även då du ligger och betyder att slaggämnena börjat bilda en geléaktig massa som så småningom antar en allt fastare. konsistens.

Värmande radiovågor

Velashape är en kraftfull kombination av radiovågor och infravärme.

ANNONS EXTERN LÄNK

Hormonell balans: Så mår du bättre när hormonerna börjar svaja - läs mer här.

Wellness

Publisert: