Gör som kändisarna - gå dig smal

HÄLSA

I form på fyra veckor

Foto: bra start på dagen Mari Ljungstedt promenerar en dryg timme varje morgon. – Att gå är den ultimata motionen, säger hon.

Deckardrottningen Mari Jungstedt har hittat det perfekta sättet att hålla kroppen i topptrim - hon går. Haka på kändistrenden och ge dig ut och promenera. Söndag visar hur du går dig smal på fyra veckor.

Foto: sträcker ut Minst tio minuter ägnas åt stretching efter promenaderna.

För elva år sedan flyttade Mari Jungstedt och hennes man till huset intill den vackra Ältasjön. När hon fick se den pigga grannfrun knata förbi på långpromenad var hon inte sen att haka på.

Sedan dess har Mari Jungstedt hållit på och i dag har hon engagerat alla kvarterets kvinnor i sina morgonmarscher.

- Att gå är den ultimata motionen. Man hinner prata samtidigt som man bränner fett, säger hon, och avslöjar att samtalen även funkar som terapi när hon rykt ihop med maken.

Nu för tiden är promenaderna en oundgänglig del av Mari Jungstedts liv. Fem dagar i veckan startar hon morgonen med en rejäl promenad.

Sedan framgångarna med sina deckare har behovet av fysisk och psykisk rekreation ökat. Och det är framförallt enkelheten med gången hon gillar.

- Man kan koppla bort hjärnan. Benen går av sig själva och jag blir helt avslappnad och får massor av idéer till skrivandet, säger hon.

Vädret har aldrig hindrat henne, tvärtom.

- Ju mer dramatiskt desto bättre. Snöstorm är jättehäftigt att promenera i, säger hon.

För henne har gångturerna blivit ett perfekt sätt att komma igång inför arbetsdagen och det milslånga passet avslutas alltid med tio minuters stretchning.

- Det är jätteviktigt, säger hon.

Att promenaderna ger resultat visade sig nyligen när Mari Jungstedt genomgick ett avancerat fystest. Alla värden var på topp!