"Jag har fått rivsår på armarna”

Foto: Let's Dance-vinnaren Cecilia Erhling kör tuffa danspass med deltagarna på Hälsoresan.
HÄLSA

Hälsoresan pågår för fullt i soliga Turkiet. Kropp & Hälsas reporter Johanna Björklunds är på plats och svettas med deltagarna i massor av härliga pass. Vi här på redaktionen är avundsjuka och ville kolla om hon skötte sig.

Foto: Kropp & Hälsas reporter Johanna Björklunds på plats i Turkiet på årets Hälsoresa.

Vad har varit bäst på resan hittills?

– Bäst på resan har varit mixen av allt. De blandade träningspassen med Cissi och Martin, alltså både dans, yoga och styrka. Och så klart att det är sol och varmt, det härliga hotellet med lyxig service och god mat.

Hur mycket tränar ni?

– Vi kör powerwalks varje morgon före frukost. Sen är det ett danspass och ett styrkepass varje dag och även yoga varannan dag.

Hur är platsen ni bor på?

– Hotellet är det lyxigaste och största jag har varit med om. Att bara gå från rummet till frukostbuffén är nästan ett träningspass. Vi blir uppassade och servade med vatten och godsaker vid poolen. All inclusive säger jag bara. Dessutom händer det alltid någonting på kvällarna, shower, uppvisningar och så klart en del festligheter. I morgon ska vi besöka vattenlandet.

Vilka pass har varit tuffast?

Tuffast var Martins parträning. Vi slet, drog och knuffade i varandra, men hade fantastiskt roligt samtidigt. Själv hade jag rivsår på armarna efteråt men det var det värt.

Hur har vädret varit?

– Vädret är tipptopp. Mestadels sol, svalkande vindar och en temperatur kring 30-strecket.

Har du träningsvärk?

– Jag har haft grym träningsvärk i benen, men just som den börjat ge sig känner jag i stället av rygg och axlar.

Har du råkat ut för något oförutsett eller har allt gått enligt planerna?

– Det mesta har gått enligt planerna. Det är aningen trångt där vi tränar, utrymmet är gjort för 45-50 personer, vi är över 60. Men vi nyttjar gräsmattan runtomkring också. Några av deltagarna har råkat ut för sträckningar och stukningar, men de kämpar på och är med på de pass de känner att de fixar.

Har du lärt dig något nytt – i så fall vad?

– Jag har lärt mig grunderna i jive och är nu sugen på att ta en kurs när jag kommer hem och dansa ännu mer. Jag har också lärt mig en hel del nytt om mat av Fredrik Paulún, vad som händer i kroppen när vi äter vissa saker, vad man ska äta mycket av och vad man kanske vara mer försiktig med. Kanel, tomater och fisk äter stoppar vi i oss varje dag här nere nu.