Läsarnas bästa tips mot pollenplågan!

1 av 2 | Foto: En läsare tipsar om hästliniment på fotsulorna för att bli av med pollenallergin.
HÄLSA

Vilket gensvar! Vi efterlyste era bästa knep för att slippa besvär av pollenallergi så här års. Sedan dess har tipsen rullat in på löpande band. Här är ett urval.

Håller på att pröva kombinationen honung+ vitlök och har bara nyst en gång på tre dagar. Har också kunnat andas genom näsan på nätterna och ögonen är bättre.

Äter en välfylld tesked honung två gånger/dag och dricker juice med en pressad vitlöksklyfta två gånger/dag. Jag blev verkligen överraskad när jag plötsligt kände mi väldigt mycket bättre!? Vet ej om det är honungen eller vitlöken. Känns härligt i alla fall. Brukar annars använda olika sorters allergitabletter som inte fungerar särskilt bra på mig.

Lilian

Min son är pollen- och gräsallergiker och fick tidigare besvär av svullna och grusiga ögon under vår och sommar. Sedan han börjat utesluta billiga juicer och allt annat som innehåller E330–E333 + E380 (citronsyra och citronsalt) har han blivit av med symtomen och behöver ingen medicin. Man kan alltså styra sin pollenallergi genom kosten!

Irene Hultqvist

Allmyn har blivit min räddare. Är 42 år och har haft gräsallergi i nästan 30 år. Från midsommar och fram till slutet av augusti så brukar näsan vara täppt, ögonen irriterade och tröttheten/orkeslösheten tung. Har i alla år knaprat Clarityn, Kestin, Laritadon och alla andra piller som finns på apoteket för att döva besvären men de har bara hjälp lite grann. Förra året såg jag en artikel om Allmyn och tänkte - "Va fan, lika bra att testa". Det blev min första sommar nästan utan några besvär alls. Helt otroligt. Inte helt billigt men värt pengarna att vara besvärsfri och kunna leva.

Anders Tjäder

Jag har tre lager lakansväv i lägenhetens inluftsventiler. Utöver det gnuggar jag Vicks vaporub eller hästliniment på mina fotsulor(!). Efter cirka tjugo minuter börjar det hjälpa och effekten varar i många timmar. Viktigt är att ha strumpor på efter appliceringen och att tvätta händerna så att man inte får något av preparaten i ögonen. Fick tipset av en "flight nurse" i U.S. Army.

Thomas

Björksav dricker mitt barnbarn varje dag under pollensäsongen och klarar sig utan tabletter.

E W

Vår 15-åring fick ett sjukt sug efter äppeldricka för två år sedan och började dricka 2–3 glas äppeljuice per dag. Det gjorde att han slapp vaccinera sig mot sin allergi som betecknades som mycket svår. Han har alltid haft många vinterförkylningar och medicinerat mot sin pollenallergi med både allegitabletter, symbicort och singulair utan att bli helt hjälpt. När han skulle vaccinera sig var plötsligt besvären milda. Nu tar han pollenallergitabletten i kombination med sin äppeljuice och kan leva ett normalt liv.

Maria Nordmark

En god vän till mig har druckit Fitline i fem månader nu. Han har haft rejält ont av pollen, men känner inte av det alls nu. Det verkar bra men är väldigt dyrt, dock säger han att det är värt varenda krona.

Peter

Regressionhypnos är effektiv mot allergier. Jag vet att vetenskapen är tveksam mot det, men vet du… Det gör inget eftersom vi som arbetar med hypnos vet att det fungerar.

Kalle

Jag har en del vänner som har prövat att ändra kosten och tagit bort E330/citronsyra under pollensäsongen. På flera vänner har symtomen lindrats! På 70-talet blommade allergierna upp som aldrig förr och när började citronsyran att tillsättas i mat? Jo, på 70-talet!

Therese M Lund

Jag har använt mig av Nikkens produkter: magnet halsband, pi-vatten och madrass i sju år och sluppit ta någon tablett mot min annars besvärliga pollenallergi.

Peter Strand


Det finns ett naturligt hjälpmedel - en saltinhalator. Du andas in saltluft och blir av med dina besvär efter en tid. Innehåller bara rent bergsalt. Inga läkemedel. Inga spring på behandlingar, som i saltrum. Den är praktisk att ha med sig i bröstfickan eller handväskan, alltid till hands!! En god vän till mig kan inte längre vara utan sin saltinhalator.

Inger

Sammanställning: Caroline Hougner

ARTIKELN HANDLAR OM

Allergi