Test: Bästa askungekrämen

HÄLSA

I ett trollslag ska de dölja mörka ringar, hängiga påsar och fina linjer. Men funkar de?

Vi har testat tio askungekrämer – här är våra fem favoriter!

DR BRANDT

”Laser tight”

PRIS: 935 kronor/37 g

SÅ FUNKAR DEN: Wow! Här får huden ­verkligen ett litet lyft! Små linjer under ögonen syns ­mindre, liksom arg-­rynkan mellan ögonen och de fina linjerna kring munnen. Doften är lite klinisk spearmint-aktig och flaskan ser verkligen high-tech ut. Men den gör huden några år yngre och funkar perfekt inför en fest!

BETYG:

ATHENA

”7 minute Lift”

PRIS: 849 kronor/15 ml

SÅ FUNKAR DEN: Den stora penseln och uppmaningen att vara helt uttryckslös i sju minuter känns svår, men när man väl suttit av tiden ser huden retusch­erad ut! Rynkorna döljs ­nästan helt och hållet, en effekt som blir lätt märklig om du inte smörjer hela ansiktet. Huden blir stel och torr men för en stor fest är den helt fantastisk!

BETYG:  ➕➕➕➕

NANOBLUR

”10 years younger”

PRIS: 299 kronor/30 ml

SÅ FUNKAR DEN: Den här krämen skryter med att göra ansiktet tio år yngre, och nog händer det saker alltid! Huden blir slät och jämn och till och med den djupa rynkan mellan ögonen försvinner. Dock är den tillbaka efter en dag på jobbet. Krämen är doftlös och gör huden aningen stram, så är man för torr i huden kan det i stället bli motsatt effekt.

BETYG:  ➕➕➕➕

CLARINS

”Beauty flash balm”

PRIS: 405 kronor/50 ml

SÅ FUNKAR DEN: En riktig klassiker som fortfarande platsar på toppen. Huden får fin lyster och ser lite pigg­are ut – särskilt området kring ögonen. Tyvärr smular den en aning, så var försiktig och gnugga dig inte runt ögonen om du inte vill se helskum ut. Fräsch doft av kanel och citrus och effekten håller i sig hela dagen.

BETYG: 

GARNIER

”Optical blur”

PRIS: 140 kronor/30 ml

SÅ FUNKAR DEN: ­Testets färskaste nyhet har också det absolut bästa priset! Krämen är dessutom mjuk som sammet och gör huden jämn och fin utan att kännas som en stram mask. Även om den inte lyckas bita på rynkorna så ger den huden ett lyft! Hudtonen blir fräsch och får mer lyster. Bättre som en primer än en askungekräm, egentligen.

BETYG:  ➕➕➕

ARTIKELN HANDLAR OM

Skönhet