”Det är lättare att vara orädd”

Wellness redaktör: Bättre att göra 100 procent fel än 50 procent rätt

Så fort Kayo var i närheten kom mina discomoves fram. Tack för en oförglömlig vecka!
Så fort Kayo var i närheten kom mina discomoves fram. Tack för en oförglömlig vecka!

Två saker tar jag med mig lite extra från Wellnessresan i Turkiet.

Det första kommer från dansaren Tobias Karlsson: Det är bättre att göra 100 procent fel än att göra 50 procent rätt.

Det andra från vår expert på inre hälsa, Mia Törnblom:

Att vara orädd är inte detsamma som att vara modig. Och det jag är rädd för är inte nödvändigtvis det du är rädd för.

Jag tänker på det nu när jag är tillbaka på jobbet. Hur mycket lättare det är att vara orädd när man har gjort något ett tag, när man så att säga känner att man behärskar situationen.

När jag började som redaktör var jag skräckslagen inför tanken att jag skulle behöva komma med så mycket idéer att det fyllde en hel tidning. Och en till. Och en till. Och en till. I dag är det lättaste – och roligaste – med mitt jobb att spåna fram innehållet i Wellness. Ibland blir det kanske helt galet, men ingen kan anklaga oss för att inte försöka.

Efter ett tag insåg jag alltså att det där med idéer inte var ett problem. Då kom nästa. Att arbetsleda mina kolleger. Att tala om för folk att de är bra är bara härligt, men att säga till när något går mindre bra fick mig länge att svettas, få hjärtklappning, vänta alldeles för länge bara för att det tog emot så mycket. Jag tycker fortfarande inte att det är kul att ta de där jobbiga samtalen, men det är inget jag får ångest av, jag har ju övat.

I dag blir jag rädd och tystlåten när jag i ett rum fullt av briljanta chefer förväntas komma med smarta inspel som ligger helt utanför min bekvämlighetszon. Då känner jag mig dum och tafflig och helt utan inspiration och känner inte alls att jag vill slänga ur mig några 100 procent fel. Jag lyckas ju inte ens med 50 procent rätt. Men jag hoppas och gissar att jag efter tillräckligt många såna här möten kommer att ha övat bort min rädsla och vågar chansa lite mer.

Och så fort jag känner att jag inte duger ska jag upprepa de där orden jag lärde mig i solen.

Ninas Wellness

Eat well

Jag är en sucker för frukost och äter fil i princip varje dag. Därför behöver jag ständig påfyllning i flingsortimentet. Den här är oförskämt dyr, men härligt crunchig och med stark, fräsch smak av ingefära.”Raw bovetecrunch, ginger, apple & mulberry”, 49 kronor, Renée Voltaire.

Well done

Nu är det bokat! Mitt första lopp för året blir Kungsholmen Runt, 10 km, den 10 maj. Jag är sjukt laddad och hoppas förstås att jag redan här ska få spräcka den magiska 50 minutersgränsen.

Look well

Jag älskar den här blågrå färgen på naglarna. Perfekt i vår! ”Truth or flare”, Essie, 129 kronor.

Publisert: