3 sköna vanor på gymmet

Av: 

JONNA KARVONEN

Skönhet

Det finns verkligen ingen anledning att tänka på hur du ser ut när du tränar – ju svettigare desto bättre – men det finns knep att ta till både före och efter passet för att bli av med vissa mindre roliga biverkningar av ett tufft pass på gymmet.

Tvätta av dig sminket

Ett träningspass efter jobbet är grymt – men den där underlagskrämen och det där rouget som du applicerade i morse är tyvärr inte det. Ett tjockt lager smink hindrar dig från att svettas ordentligt, vilket kan täppa till porerna och ge dig oren hud, så det absolut bästa är att tvätta ansiktet före passet. Vill du verkligen inte göra det? Satsa på mineralsmink som är ett helt okej alternativ eftersom det låter huden andas bättre.

Hoppa in i duschen

Svett i sig orsakar inte finnar, men om du låter den torka in i huden i stället för att duscha direkt efter träningen finns risken den täpper till dina porer och ställer till med problem på det sättet i stället. Gör det till en vana att alltid packa ner en handduk i väskan för att minska risken för tråkiga utslag, men satsa också på rätt träningskläder. Det vill säga, t-shirtar och toppar i bomull eller mikrofiber, eftersom de materialen låter huden andas bättre än till exempel lycra.

Kyl ner munnen

Om du inte är sugen på att lämna gymmet med ett ansikte lika rött som en tomat, haffa tag i typ en iskall vattenflaska efter duschen (där vattnet bör vara kallt, eller i alla fall ljummet, i stället för varmt). Stoppa den sedan i munnen och artären i din nacke kommer att skicka en signal till ditt ansikte och säga att det är okej att komma ner i varv. Det resulterar i att blodkärlen slutar att utvidga sig. Vill du även få hjälp av din produktarsenal i sminkväskan, satsa på en foundation med gula eller gröna undertoner – dessa färger hjälper till att kamouflera rödman.

Källa: Australian Women’s Health

ANNONS

Testa Lyko Lovables: Inspirationskit med handplockad skönhet i begränsad upplaga!

Extern länk från Lyko

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Skönhet