Hon inspirerar över 100 000 på Instagram

avAnnika Jeppsson

Så kan sociala medier hjälpa dig med träningen

Foto: Instagram

Kurviga Valerie har blivit kändis på Instagram. Hon lägger upp bilder på sig själv i olika yogaposer och har hela 108 000 följare.

– Sociala medier kan fungera som en bra inspirationskälla om man använder dem på rätt sätt. Den här tjejen är cool och jag förstår att hon har blivit populär, säger Wellness egen träningsexpert Malin Nylén.

Foto: www.birgersdotter.com
Wellness egen träningsexpert Malin Nylén.

De flesta av oss har nog sett en eller annan träningsbild swisha förbi i flödet på Facebook och Instragram. Någon har varit på gymmet, är ute i löpspåret eller provar senaste träningsoutfitten. Detta kan ge den där lilla extra kicken inför dagens pass, men också få oss att bli stressade, menar Wellness egen träningsexpert Malin Nylén.

– Vi vet att det är bra att träna. Men många av oss kvinnor tycker samtidigt att det är jobbigt när vi inte lever som vi lär, speciellt när vi blir påminda om detta i sociala medier. Faran med att stirra sig blind på andra kan leda till att man flyttar fokus från sig själv. Hjärnan är ju programmerad till att vi ska jämföra oss, även om vi egentligen vet att vi bara ser tårtbitar av andras liv på Instagram och Facebook.

Positiva saker för sig själv

Hennes bästa tips för att hitta träningsmotivationen är att försöka leta fram sin egen inspiration. Det kan handla om att göra positiva saker för dig själv – som att träna.

– Jag tycker inte att man ska jaga perfektion, men det är skönt att känna sig hyfsat nöjd med sin prestation. Prioritera träningen om den är viktig för dig. Har du svårt att hinna med så är ett bra tips att lägga passet på morgonen. Då får du en skjuts inför resten av dagen som får dig att må bra, säger Malin.

Hon menar samtidigt att du även kan hämta inspiration och referenser från andra. 

– Men välj personer som du kan relatera till och som passar din egen livsstil. Det är därför jag tror att Valerie, bakom Instagram-kontot Big Gal Yoga, har fått så många följare. Det är skönt med någon som går emot våra stereotypa ideal. Alla som tränar är inte supersmala. Hon visar att det går att motionera även om man är kurvig, och framför allt att det inte är för sent att komma igång, säger Malin.

”Äter en chokladboll”

Hon anser att hon och andra träningsprofiler har ett ansvar när de postar saker i sociala medier.

– Äter jag en chokladboll, så kan jag lägga upp det. Det gäller att vara sig själv och dela med sig av en mänsklig sida. Annars tror jag att glappen till många man egentligen vill inspirera kan öka.

Här tipsar Malin om fler härliga instagramkontot för sig som vill ha extra inspiration: 

@sparkibaken

Tvåbarnsmamman, träningsprofilen och författaren Terese Alvén har gjort det till sin ”mission” att aktivera Sveriges stugsittare till en rörligare och roligare vardag. Hon uppmuntrar till en aktiv livsstil tillsammans med familjen.

@SKY_Training

Den 43-åriga träningsprofilen Shirin Djavidi, 43, har skrivit den inspirerande boken ”Träna dig 10 år yngre”. Styrka, kondition och yoga är lika med ett helhetskoncept för den urbana människan. Att hon är råsnygg (oavsett ålder) gör ju bara feeden mer inspirerande för ögat.

@vevvejaderlund

Veronica Jäderlund är en instruktör som gör avtryck med sin raka personlighet, sitt okonventionella tillvägagångsätt och unika stil. Med sina färgglada tatueringar och matchande toppar lyser hon upp yogasalen som en påfågel. Hon räds heller inte att använda politiskt inkorrekta uttryck som ”bajsnödig” i en sal med morgontrötta kvinnor. Hultsfredsentusiaster jublar garanterat inombords då den traditionella chill-musiken ersätts med hiphop och hårdrock.

@martennylen

Mårten Nylén, träningsutvecklare, tv-profil och min man. Han har gjort sig känd som ”Ninjan” med hela svenska folket. Denna morgonpigga träningskonstnär förekommer tuppen 365 dagar om året. Hans akrobatiska övningar har ett enda syfte – att sätta leendet på plats hos sina följare.

@elin.kjos

En inspirerande träningstjej som äter för att prestera och har träning som passion. En stark och sund förebild för unga tjejer.

@jessicaclaren

En erfaren och kunnig träningstjej med ett peppande flöde fyllt av näring för både kropp och själ.

@josefinesyoga

Denna fantastiskt duktiga och spirituella tjej andas och lever yoga och lägger upp vackra bilder från sina resor.

Annika Jeppsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Yoga