Petter vill inte ha presenter

HÄLSA

– ger Cancerfonden födelsedagspengarna

Foto: Privat

Fyller man 30 så ska man ha kalas. Men att få presenter är inte lika intressant, tycker Petter Åström – som gör det lätt för dem som vill uppvakta honom.

- I stället för presenter har jag bett kompisarna att sätta in pengar på insamlingskontot som jag startat på Cancerfonden, säger han.

Petter Åström kom i kontakt med Cancerfondens engagemangscentral genom att det företag han arbetar på har hjälpt till att bygga Cancerfondens sajt. Petter, som fyller 30 år inom kort och som har allt han behöver i prylväg, tyckte att insamlingskontot var ett bra alternativ till födelsedagspresent.

- Eftersom det kräver engagemang från den som startar ett insamlingskonto att ragga pengar så passade jag på att starta ett inför min 30-årsskiva. Jag har bett alla mina vänner som är bjudna att i sätta in pengarna som de tänkt lägga på en födelsedagspresent på mitt insamlingskonto istället, säger Petter Åström.

Kompisarna positiva

Han har satt en minimigräns på att samla in fem tusen kronor. När detta skrivs har hans insamlingskonto ett saldo på 1 600 kronor. Men det lär växa under de närmaste veckorna.

- Mina kompisar har reagerat mycket positivt på att skänka födelsedagspengarna till välgörande ändamål. Och det är ju några veckor kvar till jag fyller år. Så nog kan det bli mer än fem tusen kronor som går till cancerforskningen via mitt insamlingskonto, säger Petter Åström.

Berätta om ditt engagemang!

Har du startat en insamling eller engagerat dig till förmån för cancerforskningen på något annat sätt? Mejla oss din berättelse!

Skriv en kort presentation och bifoga gärna en bild eller en kort filmsekvens. Det är bra om ditt mejl inte väger mer än 10 Mb.

Engagera dig du också!

Läs mer:

Mary Örnborg

ARTIKELN HANDLAR OM

Cancer