Vitkål skulle bota cancern

Av: 

Emma V Larsson

Hälsa

Kvinnan avled och naturläkaren är polisanmäld

Den cancersjuka kvinnan skulle botas med musselolja, basilika och vitkål. Naturläkaren lovade att kuren skulle hjälpa och krävde stora summor i betalning. Ett år senare dog kvinnan och mannen är polisanmäld, skriver Borås Tidning.

Den 51-åriga kvinnan hade bara ett år kvar att leva, cancern i magen var obotlig. Så kom hon i kontakt med en naturläkare från Borås, som behandlar sina patienter med den indiska läkekonsten ayurveda.

Naturläkaren är, enligt lag, förbjuden att behandla cancersjuka patienter. Trots detta började han behandla kvinnan, efter det att hon betalat en förskottsbetalning på 50 000 kronor.

Avråddes

Borås Tidning har pratat med en av kvinnans närmaste vänner, Elisabeth Lind, som avrådde sin väninna att vända sig till naturläkaren.

– Jag sade till henne att inte lita på honom. Att hon åtminstone skulle be om ett kvitto. Men det fick hon såklart inte. Och han skulle ha pengarna kontant, säger hon.

Den sjuka kvinnan ordinerades att smörja in sin kropp med en musselolja. Läkaren påstod att denna kom från Himalaya. Han använde sig också av vitkål och basilika i behandlingen.

Avled

Kvinnan avled 52 år gammal och naturläkaren är nu polisanmäld.

– På slutet så gav han henne ett tygband att knyta runt handleden. Det skulle hjälpa henne. Men jag såg att hon hade tagit av sig det när jag hälsade på henne på sjukhuset de sista gångerna, säger Lind till Borås Tidning.

Mannen kallar sig för läkare och hävdar på sin hemsida att han kan behandla diabetes – två olagliga påståenden när man inte är legitimerad läkare.

ANNONS EXTERN LÄNK

Så vet du om du är i hormonell obalans - läs expertens råd här.

Wellness

Publisert: