Tappa 16 cm – på 1 timme

Av: 

Petra Weiss

Hälsa

Annars pengarna tillbaka!

Minst 15 centimeter smalare på en timme – annars pengarna tillbaka! Kan man motstå ett sånt erbjudande fyra månader före beach 2009? Jag provade detoxmetoden UCW och tappade 16 centimeter med varma mineralbandage.

Jag är en Michelingubbe. En ljust rosa Michelingubbe med 15 kilo lerindränkta lindor från halsen till hälarna. När jag andas kommer det ut i stötvisa små flämtningar och att försöka sitta ner är uteslutet, eftersom min ansiktsfärg då blir lätt blåtonad.

Jag rör mig som om mina armar är för muskulösa för att ha hängande längs med sidorna och till råga på allt får den metallicgrå plastdräkten som täcker lindorna mig att se ut som om jag ska rensa i kloakerna. Men vad gör man inte för att bli vacker?

Slank på bara en timme

På blott en timme ska lindorna, leran och plastdräkten få mig att tappa minst 15 centimeter av onödigt slagg och på så sätt göra mig både slaggfri och slank utan att för den skull flytta på vågen.

Jag minskar 16.

I USA och England är metoden UCW, universal contour wrap, oerhört populärt och enligt ryktet gjorde samtliga stjärnor en UCW innan de gjorde entré på röda mattan till Emmy-utdelningen – och snart ska Oscarsgalans stjärnor få samma behandling.

UCW uppfanns av Richard Strem, en amerikansk läkare som efter tolv års studier på njurpatienter upptäckte att en speciell lerblandning fick patienterna att minska i omfång – men inte i vikt. Hans lersammansättning reducerade bindvävens slaggproduktsinnehåll, utan att nalla på vätskan i kroppen. Tillsammans med hård bandagering var effekten ännu mer slående.

– Det minsta som brukar försvinna är 15 centimeter, men vi får ofta resultat på 25–35 centimeter, säger Carina Agdelius på Svenska hudvårdskliniken i Stockholm.

Men hur vågar ni ha en garanti som säger att man får pengar tillbaka om man inte minskar 15 centimeter?

– Därför att alla gör det, säger Carina. Om de inte gör det så har ju inte behandlingen gett utlovad effekt så då ska de självklart inte betala.

Behandlingen fungerar på alla och kan göras var tionde dag beroende på behov.

– Om du lever sunt och inte bor intill en hårt trafikerad väg så brukar man inte ha samlat på sig så mycket slaggprodukter, men om du äter mycket fet och friterad mat, röker eller på annat sätt missköter din hälsa så minskar du mer eftersom du också har mer slaggprodukter, säger Carina Agdelius.

Håller en månad

Ingen vätska försvinner och vågen visar max ett hekto minus efter en behandling. Resultatet ska hålla i cirka 30 dagar – beroende på levnadsvanor.

– Är du rökare till exempel doftar lindorna ganska illa efteråt och om du på annat sätt är ohälsosam så kan de dofta svagt av aceton. Men dina doftade gott, tröstar Carina mig när jag lindats av och är 15 kilo lättare.

Mina fantastiska 16 centimeter måste med andra ord betyda att jag är hälsan själv – och för att förtydliga dessa centimeter: Det försvinner dessvärre inte 16 centimeter på ett och samma ställe.

Hela kroppen vägs och mäts noggrant från topp till tå innan den lindas in och samma procedur görs efteråt. Därefter räknas alla minskade centimetrar ihop så har du tappat två centimeter på låren, tre på magen och en på överarmarna blir det totalt nio centimeter.

Så glöm det där med tre tappade storlekar på en timme.

Men, jeansen satt en smula lösare runt magen efter två tappade centimetrar på det tjockaste stället och vetskapen av att inte vara så slaggig övervägde nästan det faktum att jag hade kunnat tappa 25 centimeter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Hur mår du på insidan? Gör en hälsokontroll via blodprov och få många svar.

Werlabs

Publisert: