Så får du finaste hyn!

15 tips som lyfter ditt ansikte

Bort med påsarna under ögonen och den där grådassiga färgen på kinderna! Ge istället ditt ansikte ett välförtjänt lyft och få tillbaks lystern och spänsten. Här är 15 vägar mot en perfekt hud.

Fukt

En torr och fnasig hud ser alltid äldre och ofräsch ut. Ge huden rejält med fukt om du är en torris i form av en näringsrik fuktande ansiktskräm, regelbundna ansiktsmasker och fuktande serum.

Magkänsla

Är du orolig eller dålig i magen syns det alltid i ansiktet. Små pipplor och ojämnheter kan faktiskt bero på att din mage är

i olag. Var snäll mot magen så är den snäll mot huden! Testa tillskott som till exempel Lactiplus eller yoghurt som dofilus som gör magen lugn.

Lyster

Har du inte en perfekt hy med fin lyster kan du åtminstone ge en illusion av att du har det. Blanda i en skimmerkräm i din foundation, testa dig fram hur mycket som behövs för att ge huden lite lagom lyster. Det gör också att huden ser slätare ut. Du kan också avsluta makeupen med ett skimmerpuder och highlighta kindbenen lite extra. Glöm inte att alltid grunda med en primer först, det gör att sminket lägger sig jämnare.

Fuska

Det är inte kul när sommarbrännan bleknar. Återuppliva den med en brun-utan-sol-kräm – men glöm inte att peela först så slipper du se ut som en blackig ko. Välj en kräm med hög kvalitet, en del av de billigare varianterna kan istället göra att du ser ut att ha knaprat för mycket morötter. Solpuder gör också att huden ser brunare ut – men välj ett som bara är högst två nyanser mörkare än din egen hud.

Vitaminer

Ät sånt som innehåller mycket antioxidanter, som grönsaker, olivolja, fisk och baljväxter samt kosttillskott som stimulerar huden.

Frisk luft

Huden behöver frisk luft för att se frisk ut! Se till att vistas ute minst en timme per dag. Du behöver ljuset för att huden ska kunna bilda D-vitamin som är viktigt för hud och hår, immunförsvaret och skelettbildningen.

Peeling

Peela huden en gång i veckan med en mild peeling utan grova korn. Det tar bort döda hudceller och tar fram ny rosig hud som är mer mottaglig för din hudkräm.

Motion

Regelbunden motion främjar cirkulationen och ger blod och celler syresättning vilket i sin tur leder till en friskare hud.

Trolla bort påsarna

Blir du lätt påsig under ögonen unvik kräm och välj istället en ögongelé. Välj rengöringsprodukter utan olja och för att snabbt bli kvitt påsarna. Använd det gamla knepet med kylskåpssval gurka på ögonen om du inte har ögonmask hemma. Massera därefter lätt runt området med fingertopparna och lägg dig på rygg på sängen med huvudet hängande över sängkanten i fem minuter – det kan trolla bort det värsta. Är du rödögd kan du dra ett streck med en hudfärgad ögonpenna på insidan av undre franskanten.

Rengöring

Nej nej nej du kan inte somna med makeupen på! Det är rena döden för hyn som inte alls gillar att sova med gamla rester på sig. Var noga med rengöringen, använd snälla produkter och fukta alltid huden innan du tvättar med rengöringen.

Sov gott

Sömn är ett av de viktigaste knepen för att få fin hy. Det är på natten hudens celler förnyar sig och du behöver sikta på mellan 7–9 timmars sömn varje natt för att huden ska hinna med processen.

Dölj skavanker

Har du plitor och skavanker dölj dem med foundation, inte concealer. Välj en i samma nyans som din hud och applicera det med en liten, toppig borste och därefter med fingertoppen. Avsluta med en liten dutt transparent puder. Men tänk på att foundation ofta ser ljusare ut på din hud så välj en liten aning mörkare nyans än din hud.

Bra produkter

Har du en fet hud kan du naturligtvis inte använda en kräm för torr hud

– och tvärtom. Är du osäker – fråga

i affären eller i salongen vilken kräm du bör använda. Satsa också på kvalitet, det lönar sig i längden.

Fukta inifrån

l Sex till åtta glas vatten per dag hjälper huden att behålla sin elasticitet. Är huden tillräckligt återfuktad ser den mer hälsosam och levande ut – och dessutom försvinner en del linjer orsakade av uttorking.

Rätt färger

Det är faktiskt ganska få som passar i höstens modefärger senapsgult och petrol. Välj färger din hud passar med i stället, det gör en enorm skillnad för hudtonen och kan vara skillnaden mellan att se ut att inte ha sovit på en vecka – eller att vara rena rama toppsnäckan.

Publisert: