Hon är magnetkvinnan

Är det en fågel? Ett flygplan? Nej, det är magnetkvinnan.

Det låter som något ur en serietidning men verkar vara på riktigt – metallföremål dras till Brenda Allison.

Brenda Allison - en kvinna med dragningskraft.
Brenda Allison - en kvinna med dragningskraft.

När hon var liten brukade tv:n gå sönder om hon kom för nära. Om hon var ute och lekte kunde billarm gå igång och när hon blev äldre slutade hennes föräldrar köpa armbandsur till henne eftersom de stannade.

Brenda Allison i London har ett så starkt magnetfält omkring sig att metallföremål fastnar på hennes kropp.

Drar till sig metall

– När jag var liten visste mina föräldrar att jag var annorlunda. Men de övervägde aldrig att gå till en läkare. Vad skulle de säga? ”Vi tror att vår dotter är en magnet”, säger hon till tidningen Daily Mail.

Det ser ut som ett trick med lim eller dubbelhäftade tejp, men enligt tidningen verkar Breda Allisons magnetism vara äkta vara.

– Metallföremål flyger inte mot mig, men om jag håller dem nära kroppen känner jag att det drar, säger hon.

Starkt magnetfält

Alla människor har ett svagt elektromagnetiskt fält omkring sig, men de allra flesta märker aldrig av det. I Brenda Allisons fall tycks detta magnetfält vara mångdubbelt starkare än normalt.

Hon har fört dagbok över sin magnetiska förmåga och upptäckt att den varierar över månaden mellan att dra till sig och att stöta ifrån sig föremål. Starkast är effekten i slutet av menstruationscykeln, säger hon.

Läkare har föreslagit att magnetismen kan bero på stress och har rekommenderat henne att varva ner. Vid riktigt starka perioder har hon fått rådet att hålla i kranarna i köket eftersom de är jordade.

– Ibland känner jag mig som ett kylskåp fullt med magneter, säger hon.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN