"Mina vänner gömmer knivar och reglar dörren så gott det går"

HÄLSA

– Läsarna berättar sina fasansfulla och komiska historier om vad de gör när de går i sömnen

– Jag är 38 år och har gått i sömnen i hela mitt liv. Episoderna är så många så jag skulle fylla en bok om jag försökte skriva ner allt jag gjort på nätterna. Jag går i sömnen i snitt några gånger per natt, skriver Mia.

Hon skriver också att hon själv inser att hon måste leva med problemet. Ofta när hon reser kan det bli något invecklat eftersom hon måste be om att få ett rum på de första planen på hotellet.
– Rädslan är att jag ska öppna fönstret och av misstag ramla ut eftersom jag kan tro att jag är någon helt annanstans.

Är hon bortrest tillsammans med väninnorna är de alltid oroliga över vad Mia kan hitta på i sömnen.
– De gömmer eventuella knivar och reglar dörren så gott det går. Inte för att jag är en elak person och kan mörda utan det är mest en säkerhetsåtgärd så att alla ska kunna slappna av, skriver hon till Läsarbladet.

En annan läsare, Ulla, berättar om sina husliga aktiviteter i sömnen. Hon har vaknat och kommit på sig själv prata i telefon, tittat på tv och stoppat tvätt i tvättmaskinen.
– Jag har även vaknat av att jag står vi kylskåpet och undrar vad jag letar efter. Dessa gånger har jag haft en känsla av rädsla men man går tillbaks till sängen och somnar om.

Ulla har även filmat sig själv med en webbkamera som har rörelsesensor.

– Har tyvärr inte kvar filmen för det var väldigt läskigt att se nåt som man vet att man inte gjort, vilket jag ångrar lite idag då det skulle nog vara nåt att skratta åt.