Plattångs-perfektion!

Glöm inte att rengöra tången då och då.
Glöm inte att rengöra tången då och då.

Med plattången får du snabbt glansigt och rakt hår, men det är lätt att falla i några fallgropar. Ha dessa tips i åtanke nästa gång du ska styla håret.

Använd värmeskydd

Att klämma en hårslinga mellan två varma plattor är som att be om trubbel – om du inte skyddar håret, vill säga. Spreja en värmeskyddande sprej på rent, fuktigt hår och vanan behöver inte bli en katastrof för håret.

Satsa på hög värme

Vi vet, det låter konstigt eftersom det känns som att lägre värme borde vara mer skonsamt mot håret, men då drar man ofta plattången över samma slinga flera gånger för att verkligen få resultat, vilket i slutändan blir mer slitsamt för stråna. Satsa i stället på medelvärme om du har tunt hår och hög värme om ditt hår är tjockt.

Dra rätt för volym

Rakt hår kan ju vara trevligt, men platt hår? Nej tack. För att undvika det, dra tången och hårslingan uppåt i stället för nedåt. Ett lätt sätt att få lite volym på hjässan!

Dra med borsten

Borsta igenom varje hårslinga innan du drar med plattången, helt enkelt för att en slät slinga minskar risken för att du måste dra med tången flera gånger, vilket sliter på testarna.

Låt håret svalna

Du kan forma håret med hjälp av värme, men om du vill att stylingen ska hålla bör du låta håret svalna innan du till exempel sätter upp det i en tofs. Tålamod är alltså en dygd, även i hårsammanhang.

Platta när håret är torrt

Att addera hetta till blött hår? Inte en så bra idé (ett hår ska inte ryka!). Har du bråttom, använd för all del hårtorken, men är situationen inte stressig, låt det lufttorka i stället. Helt enkelt för att det är skonsammare och plattången redan utsätter håret för en hel del påfrestning.

Tvätta tången

Det är bra att ha produkter i håret när du plattar det, men de kan också lämna rester på tången, så se till att rengöra den då och då (när tången är kall, så klart). På det sättet slipper du risken för att tången fastnar i håret och annat onödigt slitage.

Källa: Beautyhigh.com

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN