”Att be om mindre byxor var obeskrivligt”

HÄLSA

Anette Janevald tappade 34 kilo på ett halvår

1 av 2 | Foto: före År av viktpendlande satte sina spår. I januari 2005 vägde Anette närmare 100 kilo.

I januari 2005 fick Anette Janevald, 34, nog. År av viktpendlande hade satt sina spår. Vågen närmade sig 100 kilo, humöret var uselt och orken obefintlig.

– Jag var trött på att alltid vara störst. Samtidigt kunde jag inte identifiera mig med övervikten. Jag som fixar det mesta, varför kunde jag inte kontrollera det här?

Anette testade Viktklubb.se.

– Jag fick en kick direkt, det fungerade verkligen! Möjligheten att själv påverka sporrade mig. Jag kunde äta allt och tack vare dagboken hade jag ändå järnkoll på läget.

Tog ett halvår

Under våren följde Anette programmet slaviskt. Hon skrev in allt hon åt och började motionera. Som mest 6 dagar i veckan, både styrka och kondition.

– Det var härligt med förändringen. Jag blev inte bara starkare utan också gladare för varje dag som gick. Jag trodde aldrig att gymmet kunde vara ett så trevligt ställe att vara på (skratt).

Ett halvår senare nådde Anette sin dåvarande målvikt på 66 kilo. 32 kilo lättare kunde hon möta sommaren i figursydda kläder för första gången på många år.

– Det var underbart. Känslan av att be expediten om ett par byxor i mindre storlek var obeskrivlig!

Unnar sig allt

I takt med att kilona försvann återvände orken och livsglädjen.

– Jag uppskattar livet igen och njuter av nuet. Det heter inte längre "När jag blir smal, då ska jag....". Jag unnar mig massor av godsaker i vardagen men är noga med att skriva in allt i dagboken. Blir det för mycket kompenserar jag med extra träning.

– Jag är fortfarande medlem trots att jag har nått min målvikt på 63 kilo. Efter åratal av viktpendlande är det svårt att hitta balansen. Viktklubb.se ser till att jag håller mig på rätt spår.

Mina bästa tips:

Mina matvanor

Ammi Bohlin