”Jag känner mig bekväm i min kropp”

Publicerad:
Uppdaterad:

Hälsa

Från sjuk till frisk. Och vågen visar minus 18 kilo.

Så tappade Elvira Aréus i vikt – och fick en ny syn på sig själv.

– Jag är inte längre en tjockis.

Före: 92 kilo Efter: 74 kilo. Elvira har gått ner imponerande 18 kilo, men lever ändå efter Viktklubbs motto, att man kan äta allt, men inte alltid.
Foto: STEFAN JERREVÅNG
Före: 92 kilo Efter: 74 kilo. Elvira har gått ner imponerande 18 kilo, men lever ändå efter Viktklubbs motto, att man kan äta allt, men inte alltid.

När Elvira var hos en läkare för att ta ett diabetestest fick hon uppvaknandet hon behövde.

– Jag har alltid varit överviktig och velat gå ner i vikt men jag har aldrig

aktivt försökt att göra något åt det. Väl hos läkaren blev jag så arg på mig själv. Hur har jag kunna låta det gå så långt?

Under de sju månaderna som Elvira varit med i Viktklubb har hennes kropp gått igenom stora förändringar. Från att ha varit mycket sjuk och haft oregelbunden mens har hennes kropp äntligen kommit i balans. Och vågen visar 18 kilo minus.

– Mitt motto innan Viktklubb var att jag kunde unna mig vad som helst eftersom man aldrig vet när livet tar slut. Nu har jag i stället börjat tänka efter Viktklubbs motto. Man kan äta allt men inte alltid. Det passar mig. Jag behöver inte avstå från något!

I dag har hon ork som den 20-åring hon är.

– Det är en underbar känsla att kunna cykla till skolan utan att komma dit flåsig och genomsvettig. Alla kläder sitter bättre och jag känner mig bekväm i min kropp för första gången på 20 år.

Har infört nya matrutiner

I Elviras familj har man alltid ätit bra mat men det har också alltid blivit något

extra.

– På helgen blev det ostbågar och chips och på vardagskvällarna blev det kaffe med något gott till. Nu kan jag unna mig något gott på fredagskvällen, men då försöker jag alltid röra på mig lite extra för att kompensera.

I dag har hon har infört matrutiner.

– Nu skriver vi en veckomeny varje vecka så att man vet vad man ska laga varje dag. Sen köper vi bara hem det vi behöver för att kunna laga de maträtter som står på menyn. Absolut inget extra i kylen!

Hon ser fram emot sitt nya hälso­sammare liv.

– Jag ser också fram emot att sakta bygga om i min syn på mig själv. Jag är

inte längre en tjockis.

Om Elvira

Namn: Elvira Aréus.
Ålder: 20 år.
Bor: Norrköping.
Yrke: Studerar till för­skolelärare.
Längd: 174 cm.
Startvikt: 92 kilo.
Vikt nu: 74 kilo.
Målvikt: 72 kilo.

Publicerad: