Sorry snyggo, du blir en bitch av broccoli

Forskare: Nyttig mat gör dig självisk Roy Fares: Jag mår bra av bakelser

Mött en surkart nyligen?

Ta det inte personligt.

Han eller hon har nog bara ätit för mycket eko­logiska nyttigheter.

Konsumenter som köper nyttig ekologisk mat är mindre benägna att vara snälla mot och hjälpa andra människor. De är helt ­enkelt mer självbelåtna än andra, skriver Daily Mail.

Dömer ut andra

Enligt en amerikansk ­undersökning leder det till att ekomänniskor lättare dömer ut andras beteenden. Med den tesen är tröst­ätare, som frossar i choklad och ­kakor, snällare mot andra.

Och det visar också att bara tanken på godsaker gör att vi mjuknar­ ­inombords.

Studien, som inte är statistiskt säkerställd, genomfördes på universitetet ­Loyola i New Orleans, USA.

En grupp på 62 studenter delades i tre mindre grupper. Den första fick en samling bilder på ekologiskt märkta äpplen, spenat och morötter. Den andra gruppen fick se bilder på glass, kakor och choklad. En kontrollgrupp fick titta på torrvaror. ­Samtliga besvarade sedan ett formulär.

Men det riktiga testet kom när studenterna trodde att undersökningen var slut.

Ledarna frågade då om de ville hjälpa en professor i max 30 minuter, utan belöning.

Gruppen som tittat på nyttigheter ville i genomsnitt hjälpa professorn i 13 minuter. Sötsaksgruppen var beredd att ­erbjuda nära det dubbla: 25 minuter i snitt.

Muntrare än andra

När tv-konditorn Roy ­Fares provar fram nya ­recept äter han söta bakverk hela dagarna. Och han menar att det är bevisat att socker är en humörhöjare.

– Min första tanke är att det är klart att alla blir ­glada av att äta gott. Jag mår bra när jag får äta tårta och ­bakelser, säger han.

Och även om det inte är ett dugg vetenskapligt ­belagt tror han att han är muntrare än många andra.

– Jag är glad när jag bakar och får smaka, jag blir ­peppad och positiv när jag bakar. Och jag är kanske ­inte lika positiv när jag hackar en sallad och tuggar ett blad, säger Roy Fares.

Publisert:

LÄS VIDARE