Varva upp ONLINE

Av: 

Johanna Björklunds

Hälsa

JOHANNA TESTAR: Shapy

Dvd:erna har fått en modern ersättare. Shapy är ny hemmaträning – online.

För dig som inte gillar gymmet finns nu streamad gruppträning online. Med ­Shapy kan du riva av ett pass var som helst – så länge du har en stabil uppkoppling till datorn eller mobilen.

Passen är mellan 17 minuter och upp emot en halvtimme och utbudet är varierande. Det finns zumba, dansaerobics, mixade klasser, tai chi, yoga, styrketräning för specifika områden eller hela fysprogram att välja mellan. Dessutom läggs nya program till varje månad.

Musiken dränker tipsen

Klasserna under avdelningen fokus är bra och grundliga för alla, men annars passar det här konceptet främst dig som tränar sedan t tidigare. Är du ovan kommer du att sakna ­teknikinstruktioner, framför allt på styrkedelarna. Om du inte är bekant med en korrekt armhävning eller planka kommer du heller ­inte få veta vad du bör tänka på. Övningarna visas sällan från olika vinklar och den instruktör som faktiskt ger ett par tekniktips dränks tyvärr i den höga musiken.

De virtuella coacherna är i alla fall generösa med berömmet, även om alla ”härligt” och ”bra jobbat” lätt känns

krystade – det är ju ingen som ser om jag ligger på latsidan.

Svårt att ösa

Eftersom bakgrund­en är vit och upplösningen låg behövs tydligare instruktioner även på dans- och aerobicspassen. Koreografin är enkel men det är ändå svårt att ösa järnet. Jag kan aldrig riktigt släppa skärmen med blicken eftersom jag inte får tillräckligt med info i förväg om nästa sekvens.

Tanken med tidseffektiv hemmaträning är god och med ett par förbättringar kan det bara bli bättre. Men i dagsläget är det inte värt en hundring i månaden.

ANNONS EXTERN LÄNK

Så vet du om du är i hormonell obalans - läs expertens råd här.

Wellness

Publisert: