”Jag kan heala folk”

Eric Pearl styr energiflödet

Tänk dig att vakna upp

en natt av att det är någon i ditt hus. Du springer upp ur sängen, beredd på det värsta, men det är ingen där. Det var vad som hände dr Eric Pearl en mörk natt för femton år sedan.

–?Jag var fullständigt skräckslagen, jag tog ett stadigt tag om min hund och hämtade en kniv i köket och gick runt för att söka efter inkräktarna, men det fanns inga där. Hade jag blivit tokig? Jag kunde tydligt känna att någon var där, att någon betraktade mig, berättar Eric Pearl och ryser åt minnet. Vad var det, vem var det och vad ville de?

Det var efter den här händelsen som patienterna på hans ­kiropraktikermottagning i Los ­Angeles började vittna om konstiga saker. De kunde känna var Eric Pearl höll sina händer trots att han inte vidrörde dem. Han testade och testade, något hade hänt. Magiska fingrar?

–?Jag visade för en kompis vad som hände när jag höll händerna på ett speciellt sätt, ögonlocken på patienten började flimra, magen började kurra och sväljreflexen satte igång. Det tog lång tid innan jag vågade prata om det, jag ville inte bli betraktad som en knäppgök, berättar han.

Talat inför FN

Patienter blev av med sina krämpor och ryktet började gå om Erics märkligt helande händer. Nu åker han jorden runt – han har talat inför FN och han spenderar mer tid på flygplan än i sitt eget vardagsrum. Tokyo ena dagen Stockholm andra. Hans ögon är röda.

Han har rutig skjorta på sig, svarta tajta trendiga jeans. Han ser ut som Tom Jones möter Joe Labero. Han har likadan hårfärg och röst som Tom Jones och samma rörelseschema som Joe Labero på scen. Han är i Stockholm för att berätta om sin healingteknik som han kallar för reconnective healing. Återkoppling; med de helande krafterna i universum. Något som vi glömt bort på väg in i materialismens andliga förnekelse, menar han.

Hokus pokus, blaj eller något alldeles fantastiskt?

–?De fysiska lagarna ställs på sin ända när man börjar diskutera healing. Jag vill egentligen inte kalla mig healer. Vem som helst kan lära sig att komma i kontakt med de krafter eller energier som ger möjlighet till läkning. Kalla mig hellre förmedlare eller instruktör, healer låter så pretentiöst.

När han börjar prata om tid som en möjlig fjärde dimension blir samtalet allt mer filosofiskt. Tid är energi och expansion, precis som Einstein försökte förklara. Reconnective healing handlar om samma sak, energiflöde. Kommer energin i rörelse helar kroppen sig, menar Eric Pearl.

Energi som värme

Jag ligger på britsen när han håller upp sin hand framför mitt ansikte, det blir varmt. Var kommer den här värmen ifrån? frågar jag.

–?Det är energin i din kropp som aktiveras, mina händer är ju fortfarande kalla, visar han och tar på mina kinder.

–?Det finns så många olika tekniker i dag som vi benämner med konstiga namn, qigong, yoga, reiki och så vidare. Egentligen pratar vi om samma kraft eller flöde, det som ger liv och energi i kroppen, säger han.

Vad är det häftigaste du varit med om?

–?Det händer alltid konstiga saker när jag gör healing, klockor stannar, lampor rör sig och elektronik slås ut, det låter säkert konstigt i skeptikers öron, men det är vad som händer och jag vet inte varför, det bara händer.

Har du botat någon svårt sjuk?

–?Jag hjälper patienterna att hela sig själv, och varje gång jag ser ett barn springa efter min behandling så känns det rätt att göra det jag gör.

Varför tror du att just du fått den här gåvan?

–?Ja, det kan man verkligen fråga sig. Jag är en livsnjutare, absolut ingen asket och jag gillar att leva livet, men jag tar mitt kall på allvar. Jag måste berätta för människor vad jag har varit med om, det är mitt ansvar.

Kan vem som helst lära sig att hela?

–?Ja, alla har en förmåga i sig, du måste bara tro på att den finns och ta emot den, säger Eric och ler snett.

Kan jag lära mig det?

–?Du har det redan i dig, säger han och knixar med ögat och vårt samtal går över till en healingsession med Eric Pearl (se steg för steg här intill).

Publisert: