Drick mycket vatten

Publicerad:
Uppdaterad:

Hälsa

Emma Sjöberg och Ulrika Nilsson avslöjar hur de gör för att se så fräscha ut

1 av 2 | Foto: Henrik Grönberg

Alla har vi dåliga dagar. Men på en riktig stjärna märks det inte. De har inga finnar eller mörka ringar under ögonen efter en natt med alldeles för lite sömn.

Hur gör de?

– Vatten, drick mycket vatten och motionera regelbundet, tipsar Ulrika Nilsson, 35, nyhetsankare på TV4.

Svenska Ulrika Nilsson är en av de svenska programledare som ständigt ser lika fräsch ut.

– Jag försöker att äta mest nyttig mat och låter huden vila från smink när jag inte jobbar, säger Ulrika.

Ser likadan ut tio år senare

Emma Sjöberg, 32, en av våra mest kända fotomodeller, slog igenom som modell i slutet av 1980-talet i minimjölksreklamen. I dag, mer än tio år senare, ser hon nästan exakt likadan ut fortfarande.

– Jag äter en balanserad diet och mår bäst om jag sover minst åtta timmar per natt, avslöjar Emma Sjöberg.

Precis som Ulrika dricker hon mycket vatten.

– Om jag inte dricker rejält med vatten varje dag så blir jag snabbt uttorkad. Vatten rensar dessutom ut slaggprodukter, menar Emma.

Två eller tre dagar i veckan går hon på gym, eller så springer hon en runda. När hon reser försöker hon göra sit-ups och knipövningar på hotellrummet.

– Rengöring är jätteviktigt för huden, dessutom lägger jag mask regelbundet. Om jag är trött fungerar tepåsar eller gurkskivor på ögonen, säger Emma Sjöberg, vars passion är ett glas rödvin till maten.

Fick tips från en fånge

En annan supermodell, Cindy Crawford, 35, fick ett skönhetstips från ett oväntat håll: en fånge från Leavenworth-fängelset i USA tyckte att hon skulle tvätta sitt ansikte i mjölk och gav henne receptet på en närande ansiktsmask av honung. Matnyttiga tips, med andra ord...

I boken ”The World’s best-kept beauty secrets” avslöjas några av stjärnornas skönhetsknep.

Författarinnan till boken, Diane Irons, är en före detta modell som numera är programledare för tv och hon fungerar även som konsult för stjärnorna när de vill bli vackrare.

Vad sägs till exempel om Dianes tips att gnugga gröt i ansiktet när porerna känns smutsiga? Lite Smirnoff vodka i sista sköljningen av håret för att få det mer glänsande? Eller kanske hemorrojdkräm på ögonlocken för att få bort påsarna under ögonen?

Då är nog 57-åriga Rolling Stones-legenden Keith Richards tips bra mycket enklare: ät en rå lök varje morgon.

Sen om det gör att man blir vackrare eller om det helt enkelt håller kamerorna borta helt och hållet, det förtäljer inte historien.

Petra Holm

Publicerad: