Hanna lovar Caroline att börja träna

HÄLSA

Tillsammans har de skrivit ett viktkontrakt

Foto: FOTO: TV4
Nu ska det ske! I ett kontrakt lovar Caroline och Hanna varandra att träna.

Din kompis ser dig. Om du slingrar dig ur träningen får du böta. Hanna och Caroline har skrivit ett träningskontrakt. Tillsammans ska de gå ned 35 kilo.

Hanna Berg bor i Borlänge och hennes svägerska Caroline Jacobsson bor i Månkarbo utanför Uppsla.

Båda behöver en knuff igång med träningen och viktnedgången. I Förkväll, TV4 har de skrivit ett kontrakt där de lovar varandra att träna 30 minuter om dagen.

- Jag litar på Caroline och hör om hon slingar sig. Dessutom finns min bror där som ser att hon ger sig ut, säger Hanna.

Hanna vill gå ned 15 kilo och Caroline 20. I Förkväll coachas de av Viktklubbs experter, träningscoachen Shirin Rågby-Djavidi och dietisten Josefine Jonasson. Målet är att de ska klara Tjejmilen ihop i augusti – på mindre än en timme dessutom. Inledningsvis gäller en halvtimmes promenad om dagen, oavsett regn, trötthet eller tidsbrist.

"Blir tufft"

Eftersom de bor på olika håll kommer de att promenera var och en för sig men ringa och rapportera träningen varje kväll.

- Det kommer att bli tufft att klara Tjejmilen på under en timme. Men rapporterna till Hanna kommer få mig att börja springa snart, tror Caroline.

Caroline är fotbollsmålvakt och träningsvan. Hanna börjar från noll och väljer oftast soffan framför TV:n.

- Jag har testjoggat tre gånger och det gick väl då där. Caroline har ett försprång men det här ska bli jättekul, säger Hanna.

Båda är sötsaksgrisar och när sötsuget slår till måste de lära sig att stå emot. Men de kommer att peppa varandra och kontraktet får dem att hålla träningslöftet.

Samtidigt ska de lägga om kosten med Viktklubbs kostråd och skriva upp vad de äter. Hanna arbetar på resebyrå och har långa dagar och ett stillasittande jobb. Mycket kan hända om hon börjar röra sig mer och äta nyttigare.

- Jag har tidsbrist, är slarvig med mattider och brukar hoppa över frukosten. Senare på dagen blir jag jättehungrig och äter en del onyttigt, säger Hanna.

Maria Carlqvist