Bantade 14 kilo – med kärlek

HÄLSA

Tv-bonden Mikael Larsson: Att träffa Marita hjälpte mig mycket

Foto: FANN KÄRLEKEN Mikael Larsson var med i TV4:s program Bonde söker fru” och fann kärleken i Marita. Tack vare henne har Mikael lyckats gå ner 14 kilo.

GÖTENE.

Han var med i “Bonde söker fru”, gifte sig med Marita, 46 – och gick ner 14 kilo i vikt.

- Nu är man sugen på annat än mat, säger Mikael Larsson, 44.

Vid bondgården utanför Götene prunkar trädgården av röda bär, halvmogna äpplen och ett överdådigt växthus.

“Roligare att laga mat”

Numera hämtar paret Larsson både inspiration och ingredienser till dagens alla måltider här. Men för Mikael har det inte alltid varit så.

- Det är mycket tråkigare att laga mat åt sig själv. Förut åt jag mycket frysmat, frossade i godis och läsk och gick ofta ut och åt, säger han och berättar att han vägde 120 kilo när han träffade sitt livs kärlek – Marita.

- Jag tror det är lättare att ändra på vanor när det sker andra förändringar i livet. För mig var det en stor omvälvning att jag träffade Marita – och det har hjälpt mig mycket, säger Mikael.

Hustrun Marita har jobbat som gymnastiklärare för Korpen och har en avslappnad inställning till mat. Hennes motto är att följa sitt sunda förnuft både vad gäller träning och kost.

Men det var Mikael själv som tog initiativ till att börja ett sundare liv.

“Plufsig och fet”

Av en händelse slängde han ur sig att han tyckte han såg “plufsig och fet” ut i tv. Det uppmärksammade programmet Viktklubb i TV4.

Med hjälp av kostcoacher, stegmätare och godisförbud lyckades Mikael tappa tio kilo på fyra månader. Resterande fyra kilo och hjälp att hålla vikten har han fått av Marita.

- Jag tyckte så klart att Mikael var bra som han var. Hans vikt har inget med hans personlighet att göra. Det här var något han själv ville, säger Marita.

- Problemet är bara att jag tagit över en del kilo, säger hon och klappar sig på magen.

Fem kilo till målet

För på senare tid har det strikta godisförbudet tagits bort.

- Jag älskar wienerbröd. Fast det bästa är att kolla upp hur långt man måste gå för att förbränna det. När man ser att det är typ en och en halv mil, känns det inte lika angeläget längre, säger Mikael.

Fortfarande har han fem-sex kilo kvar till sin målvikt. Men han får inte bli för smal, tycker han – de gamla kläderna vill han gärna behålla.

- Eller så kan vi ju ha samma byxor, säger han och sneglar på sin fru.

Bli medlem i PLUS och läs hela artikeln

Annika Henning