Här bor Europas fetaste kvinnor

Publicerad:
Uppdaterad:

Hälsa

Fast de är mest nöjda med sina kroppar

Enligt en ny studie har brittiska kvinnor högst BMI i Europa.
Foto: Colourbox
Enligt en ny studie har brittiska kvinnor högst BMI i Europa.

Brittiska kvinnor har högst BMI i Europa.

Lägst har de nätta fransyskorna.

Sverige ligger på åttonde plats, av de 15 länder som deltog i studien.

Brittiska kvinnor är mest överviktiga i Europa. Trots det är de mest nöjda med sina figurer, visar en ny studie vid franska National Institute of Demographic studies.

Franska kvinnor är tunnast, men är de som viktnojjar mest. Omkring hälften av de smala franska kvinnorna upplever att de är för tjocka. Drygt sex procent av fransyskorna är skrämmande tunna.

Forskaren Thibaut de Saint Pol är den som genomfört studien. Han tror att franska kvinnor upplever en stark press från sina landsmän att vara smala.

Franska män ligger också i botten när det gäller BMI i Europa.

Omvänt i Storbritannien

I Storbritannien, Spanien och Portugal är förhållandet de omvända. Där upplever många kvinnor att de är slanka, trots att så inte är fallet.

Brittiska kvinnor har i genomsnitt ett BMI på 26,2 – högst i Europa. På andra plats kommer Holland, följt av Grekland, Portugal och Finland. Sverige kvalar in först på åttonde plats med ett genomsnittligt BMI på drygt 24.

När det gäller männen är platserna lite omkastade. Brittiska män är tredje tjockast, efter grekerna och finnarna. Män är mindre oroade över övervikt. Snarare visar studien att det är en större oro att vara för tunn.

– Män nedvärderar sina kroppar när de väger för lite, men de ser inte övervikt som ett problem, säger Thibaut de Saint Pol till Daily Mail.

Publicerad: