Frida, 32, testade nya Velashape:

HÄLSA

”Huden känns betydligt fastare och jämnare”

1 av 2 | Foto: Frida är 32 år gammal och har provat det mesta för att få bukt med sina celluliter...

På sex behandlingar med Velashape minskade Fridas lår med fyra centimeter.

– Framförallt känns huden betydligt fastare och celluliterna har minskat, säger Frida.

Frida, 32, har testat allt på marknaden mot celluliter – inget har fungerat. En arbetskamrat tipsade henne om nya Velashape på Akademikliniken och med beach 2008 för dörren bestämde hon sig för att testa.

– Priset var visserligen lite högre än det jag testat tidigare, men min kollega hade hört att det hade gett fina resultat och det krävdes ju bara sex behandlingar så jag tvekade egentligen aldrig, säger Frida.

En vidareutveckling

Velashape är en vidareutveckling av Velasmooth som i sin tur är en vidareutveckling av den klassiska Endermologie/LPG som är en djupare bindvävsmassage.

Behandlingen är en kombination av radiovågor och rött ljus och har fått godkännande av Amerikanska FDA, den amerikanska motsvarigheten till vårt läkemedelsverk, gällande fettreducering.

– Vi har sett väldigt fina resultat på celluliter och uppstramning av hud, säger Annica Carlsson, operativt ansvarig Skin science center på Akademikliniken.

Sex gånger räcker

Till skillnad från LPG och Velasmooth ska det räcka med sex gånger för att ge ett bra resultat. Priset varierar beroende på hur stort område som behandlas och en behandling i veckan ges. Efter en behandlingsserie bör man underhålla resultatet en gång i halvåret.

– Jag gjorde både baksidan av låren och rumpan så det blev ungefär 2 800 kronor per behandling och den pågick under cirka 30 minuter, säger Frida som tycker att det var en oväntat behaglig behandling.

Avkopplande massage

– Visst var det varmt, upp till 44 grader, men det var en skön och behaglig värme och massagen kändes riktigt avkopplande så jag somnade nästan under tiden, säger Frida.

Efter sex behandlingar är det främst på hudens kvalitet hon märker skillnad.

– Den känns fastare och jämnare, mina gropar på låren är inte riktigt lika djupa och jag tycker rumpan fått ett lyft, säger Frida.