Så tar vi timeout i vardagen

Inre hälsa

Juni är en av de månader då vi svenskar stressar som allra mest. Kalendern är fullbokad. Jobb ska avslutas inför semestern. Barnen har skolavslutningar. Det är studentfester och bröllop, för att inte tala om alla bekanta, grannar och släktingar som ska hälsa på innan det bär av på julisemestern.

Aftonbladet har frågat tre hårt arbetande kändisar: Hur får du tid att relaxa?

Isabelle Halling, 28, programledare Äntligen trädgård, Tv 4:

- Jag har börjat dansa balett en gång i veckan och så brukar jag meditera i perioder, när jag är riktigt stressad. Balett känns som en grej som man börjar med när man är fem. Jag har just börjat dansa, så det känns kravlöst. Jag är tävlingsmänniska, men det lägger jag åt sidan på balettpassen. När jag går in i baletten och fokuserar på vad jag gör kopplas vardagstankarna bort.

Hur hittar du tid?

- Det är ganska svårt. Men jag märker att när jag tar mig tid så får jag mer tid. Lägger jag en timme på balett blir jag mycket mer effektiv sen.

Hanna Ljungberg, 26, fotbollsspelare, Umeå IK:

- Mitt bästa sätt att slappna av är att åka iväg ett tag. Har jag ett par dagar så åker jag gärna till fjällen. Åker slalom, skoter och sitter på isen och dricker choklad. Eller så åker jag ut till havet där mina kusiner har en stuga på en ö. Då umgås jag med dem och tar det lugnt. Vi träffas inte så ofta annars. Det är skönt när man får släppa allt det vardagliga och bara göra något annat.

Hur hittar du tid?

- Det är svårt att vara spontan. Jag får alltid titta på planeringen och passa på när jag är ledig. Det blir sällan en hel vecka ledigt. Får jag tre dagar är det lyxbra.

Gry Forssell, 32, programledare i radio Mix Megapol:

- Innan jag blev gravid red jag tre gånger i veckan. Jag har haft häst i åtta år och tävlat i dressyr och hoppning. Men nu rider jag andras hästar. När man rider ordentligt kan man inte tänka på något annat. Det är nästan som meditation. Den ordlösa kommunikationen man har med djur är häftig. Hela processen att mocka, rykta och rida tar ett par timmar. Då är man för sig själv. Ostörd.

Hur får du tid?

- När man rider har man det inplanerat i kalendern. Det är en fördel att ha tid avsatt i förväg. Då vet man att den finns.

Aina Lundkvist

ANNONS EXTERN LÄNK

Hur mår du på insidan? Gör en hälsokontroll via blodprov och få många svar.

Werlabs

Publisert:

Aftonbladet

/

Hälsa

/

Inre hälsa

ÄMNEN I ARTIKELN

Inre hälsa