Testa stjärnornas juicekur

Av: 

Julia Klingener

Hälsa

Och bli slank på bara 3 dagar

Stjärnorna från Gossip girl, Leighton Meester och Blake Lively, är några som använder sig av hälsosamma cleansekurer.
Stjärnorna från Gossip girl, Leighton Meester och Blake Lively, är några som använder sig av hälsosamma cleansekurer.

Glöm detox! Nya hälsoflugan från USA stavas cleanse — en rengöringskur med gröna juicer. Vi guidar dig till en frisk och fräsch kropp!

Patricia Ageheim.

Grönt är det nya svarta. Gwyneth Paltrow har länge varit en förespråkare för hälsosamma cleansekurer och på Manhattan har kändisar som Sarah Jessica Parker och tjejerna från ”Gossip girl” fallit pladask för tredagarscleanse där färdiggjorda frukt- och grönsaksjuicer levereras hem till dörren.

Den senaste kändisen som gett sig in i branschen är Salma Hayek, som nyligen startade juicemärket Cooler Cleanse. Idén föddes efter att hon genomfört en cleanse inför sitt bröllop.

– Hon blev så beroende av de goda juicerna att hon fedexade dem från New York till LA, berättar en av hennes vänner för New York Times.

Konceptet till Sverige

Patricia Ageheim har jobbat med cleanser i New York och Los Angeles och har nu tagit konceptet till Sverige. Enligt henne är det inte konstigt att den nya trenden växer sig stark.

– Som kändis måste du alltid vara på topp, du har helt enkelt inte tid att sakna energi eller se strålande fräsch ut. Många i Hollywood hanterar stressen med tableter – men så finns det också den här nya, sunda vägen som allt fler väljer, säger Patricia Ageheim.

Vilka effekter har en cleanse?

– För det första får du ett tillfälle att bryta vanor du aldrig annars orkar ta itu med, och det stärker verkligen självkänslan. Många är beroende av stimuli som koffein och socker, men under en cleanse då du främst äter nyttigheter som sallad, grönsaker, frukter och quinoa, kan du hitta tillbaka till din naturliga pigghet igen.

– De fysiska effekterna är att huden blir lysande klar och mer fast. Det handlar absolut inte om någon svältdiet, men jag har haft klienter som gått ner ett halvt kilo om dagen under en cleanseperiod.

Hur länge bör en cleanse pågå?

– Jag rekommenderar sex dagar i sträck, en eller två gånger om året. Vill du hellre göra en minicleanse på tre dagar föreslår jag att du förbereder dig lite mer och exempelvis slutar dricka kaffe några dagar innan du börjar – då blir inte abstinensbesvären som värst under cleansens tredje dag. Dricker du mycket kaffe och röker kan du ha det riktigt jobbigt under tiden, men många kommer verkligen ut på topp efteråt.

ANNONS

Skönhet & behandlingar med aktiva, naturliga ingredienser - 25% på Swiss Clinic här!

Extern länk från NordicFeel SE

Beställ här!

Publisert: