Klocka dina värkar med hjälp av appar

Publicerad:
Uppdaterad:
Stefan Carlsson utvecklade en app som hjälper gravida kvinnor att klocka värkarna när de väl kommer.
Stefan Carlsson utvecklade en app som hjälper gravida kvinnor att klocka värkarna när de väl kommer.

Nyblivna pappan Stefan saknade ett lättanvänt hjälpmedel för att klocka sambos värkar under förlossningen.

Nu har han lanserat en IPhone-app för att hjälpa andra blivande föräldrar.

Appen Värkar

Den 1 juni i år förändrades livet för 39-årige Stefan Carlsson från Uppsala – han blev pappa för första gången. Som de flesta andra blivande fäder var han lite nervös när förlossningen drog i gång.

– Det kändes skönt att ha något att göra så jag började klocka min sambos värkar. Först på egen hand och efter en stund laddade jag även ner en app som hjälpmedel.

Ska vara lätt att använda

Men Stefan blev besviken ganska snart, appen han hittade kändes för komplicerad. Den var svårnavigerad och siffrorna svårtydda.

– I den pressade situationen vill man inte behöva tänka så mycket. Använder man en app vill man att den ska vara så lätt som möjligt att förstå, helst grafiskt.

Drygt 40 timmar från det att värkarna började kom till slut sonen Alexander till världen. Efter det dröjde det bara tre månader innan Stefan tillsammans med en kollega lanserade appen Värkar. 

E-posta värkarna

Förutom en funktion för tidtagning av värkens tidpunkt och längd visar den även ett diagram över värkarbetet under 10, 30 och 60 minuter, historik och en funktion för att e-posta listan över värkarna.

– Appen presenterar hur värkarbetet går framåt men tar inte ställning till när ni ska åka in till BB. En sådan teknisk funktion har vi medvetet valt bort och tycker att användarna själva ska göra det som de känner sigbekväma med.

Carolina Chreisti Eriksson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN