Kollapsade efter ett dygns spel

HÄLSA

15-åring fick krampanfall efter ett dygns spelande

En 15-årig pojke i Halland fördes till sjukhus efter att ha suttit ett dygn framför nya World of Warcraft. Mat- och sömnbristen framför datorn ledde till att han fick krampanfall. Nu varnar hans pappa andra.

– Jag vill varna andra ungdomar och föräldrar, säger pappan till Kvällsposten.

Pojken och hans sex kompisar träffades på lördagskvällen för att spela det nysläppta Wrath of the Lich King. Under ett dygn blev det bara två timmars sömn och en mindre frukost framför datorn. Vid 14-tiden på söndagen kollapsade pojken.

"Vi var skräckslagna"

Kramperna påminde om ett epilepsianfall så familjen larmade SOS. Pojken fördes med ambulans till Halmstads lasarett där han fick han vätske- och näringsdropp.

– Vi var skräckslagna, men han är utom fara, berättar pappan för tidningen.

Diagnosen blev att pojken var utslagen i en kombination av koncentrerat spelande, för lite sömn och för lite näring. Pojken fick ligga kvar över natten och ta igen sin förlorade sömn.

Måste spela mindre

Nu har båda föräldrarna bestämt att pojken måste begränsa sin tid framför datorn. De har pratat med kompisarna som också ska dra ner på sitt datorspelande.

Samtidigt kommer tonåringar världen över att spela World of Warcraft som aldrig förr. Den senaste versionen av spelet väntas slå alla tiders försäljningsrekord för spel.