”Vit kajal gör att du ser piggare ut”

HÄLSA

Yvonne Ryding gav goda råd i chattet med läsarna

Rengöring av huden är A och O - det är speciellt kvällsrengöringen får man inte slarva med, menar Yvonne Ryding. Och så får man inte glömma att vistas mycket i friska luften!

Yvonne Ryding säger: Hej! Välkomna med era frågor!

Wiper säger: Hej Yvonne, du har verkligen lyckats behålla ditt utseende o charm, har du något hemligt levnadstips? :)

Yvonne Ryding säger: Nej, inget hemligt, det är ganska naturligt! Äta nyttigt, och vara ute mycket - vare sig det är kallt och blåsigt eller varmt och fint som idag. Och så att man lär sig njuta av livet - även om man ska äta nyttigt ska man kunna ta ett glas vin till en god maträtt en kväll. Man får göra allting med måtta!

Louise säger: Hej Yvonne! Beundrar verkligen dig! Vacker, smart och framgångsrik, ovanlig kombination...Undrar en sak, du har alltid så vacker hy, med eller utan smink, vad använder du för foundation?

Yvonne Ryding säger: Jag växlar mellan två olika. Men innan jag lägger på foundation är jag väldigt noga med att rengöra mig ordentligt, både morgon och kväll, och givetvis lägga på en fuktighetskräm. Sedan lägger jag på min foundation. Vilken jag väljer beror på hur huden känns för dagen. Jag växlar mellan Clarins eller Makeup Store, för jag tycker att de är bra.

Mysack säger: Hej Yvonne. Hur har Miss Universum-segern påverkat din karriär? Frågar det eftersom det är så hård kritik mot utseendetävlingar nu.

Yvonne Ryding säger: Det är klart att den har påverkat min karriär, eftersom jag har kunnat dra nytta av den. Samtidigt har det väldigt mycket att göra med hur man hanterar det - här i Sverige kan det ibland t o m vara en nackdel för mig. Man måste försöka förvalta det med sunt förnuft.

johnny säger: Hej Yvonne! Jag é homosexuell och du är ju väldigt populär inom gay-världen! Jag undrar hur du ser på den komplimangen? Och du är ju absolut den vackraste kvinnan som någonsin har vunnit Miss World. Tycker inte du som jag att det borde finnas ett substitut till män i samma tävling? Må så gott! ( Eskilstuna är ju sååååååååååå mysigt, ellerhur) Cheerio!

Yvonne Ryding säger: För det första: jag har många jättegoda vänner som är homosexuella, och i och med att jag har varit i den här världen i många år så har jag jobbat med många av de bästa frisörerna i världen, och många av dem är homosexuella. Många homosexuella har ett gott öga när det gäller skapande, inredning och att ta hand om sig på ett bra sätt. Så jag har bara varma ord att säga!

Och en tävling för män - varför inte? Det har varit tävlingar, åtminstone förr, här i Sverige, och jag tror säkert att det skulle kunna funka om någon tog tag i det.

Jürgen säger: Hej Yvonne. Jag har två frågor. 1: Varför måste tjejer "över"sminka sig? 2: Varför använder en del killar smink? Jag tycker de ser löjligt ut. Tack för mej ha en bra dag

Yvonne Ryding säger: Därför att jag tror att många har lagt sig till med en vana att sminka sig mycket, och de har fått för sig att de måste ha den sminkningen som de är vana vid. Själv har jag alltid fått höra att jag är väldigt naturligt sminkad, men det är ju min smak, det är vad man trivs med själv. Men jag håller med, många kvinnor i olika åldrar sminkar sig väldigt mycket - och det tycker jag är synd. Vad gäller män så händer det mycket på området mäns fåfänga, män börjar bry sig om sitt utseende på ett annat sätt. Gör man det med finess som man tror jag absolut att man kan upphöja vissa bitar som man vill förbättra, men man ska inte gå till överdrift på något sätt tycker jag.

ffffff säger: Hej Yvonne! Har du nåt tips till mig hur man kan åtminstone dölja sina ansiktsrynkor? Tack i förväg.

Yvonne Ryding säger: En sak som är väldigt viktig är att man inte använder foundation med för mycket puder i, för det framhäver rynkor. Och så ska man försöka ta hand om sina rynkor på ett vårdande sätt i form av god rengöring och fuktighetsbevarande krämer. Så naturlig makeup som möjligt gör att man ser rynkfriare ut.

säger: Hej hej!!! Visst är det kul att vi killar har börjat bry oss mer om vårat utseende med smink o div.! :-) Undrar om din hudvårdsserie lämpar sig till killar oxå el. om du tänker börja med produkter till oss? Mvh. En 25-årig kille som undrar

Yvonne Ryding säger: Pga att det är så naturliga ingredienser och tvålfräsch doft så lämpar sig produkterna även för killar. Men tanken finns att utveckla specifika produkter för killar, eftersom killars hudtyp oftast är mycket fetare än kvinnors. Därför behöver de inte fettet i krämerna, bara fukten. En produktserie med mycket fuktighetsbevarande egenskaper skulle funka väldigt bra för just killar.

Pogo säger: Hur kan du vara så vacker - fortfarande? Är det för att du är lycklig eller har du fuskat och tagit hjälp av plastikkirurgi?

Yvonne Ryding säger: Kniven har jag inte använt mig av! Det är väl bara att jag är en sådan sort. Och så försöker jag som sagt vara ute mycket och göra sådant som stimulerar mig på olika sätt, vilket väl gör att man mår bra. God hälsa föder utstrålning som ger skönhet!

JG säger: Hej Yvonne! Varför tror du killar har problem och känner sig osäkra när de träffar dig...kan det ha göra med din titel som Miss Universium??

Yvonne Ryding säger: Ja, det är den här svåra frågan som jag inte riktigt har fått svar på, och det kanske jag aldrig får svar på heller. Det kan ha att göra med min titel. Min titel ihop med den jargong och sociala kompetens jag har blir svår att tackla för många. Jag är väldigt social och sprallig och utåtriktad, och det ihop med min titel blir för mycket för många.

Linda säger: Hej Yvonne! Jag har hört att det är viktigt med en grundlig rengöring/avsminkning av huden på kvällen innan man lägger sig? Jag använder inga brunkrämer, utan enbart ett lätt puder, men däremot målar jag ögonen ganska mycket. Jag är ganska slarvig med kvällsrengöringen, men på morgonen är jag noga med att tvätta rent och smörja in mig med en dagcreme.

Tror du att det kan påverka min hud negativt i längden om jag fotsätter slarva på kvällen? Jag är 30 år.

Yvonne Ryding säger: Ja, det tror jag absolut! Om du väntar 5-8 år till kommer det att börja synas. Ju duktigare man är på att rengöra på kvällarna - framför allt - desto mer får huden vila och återhämta sig på natten, och dra till sig godsakerna i de krämer man använder. Slarvar man på kvällen får huden aldrig återhämta sig. Jag rekommenderar mycket starkt att du tar tag i kvällsrengöringen omgående!

säger: carolin säger: hej Yvonne. kan du ge mig ett tips på hur jag kan se pigg och fräch ut när man har små barn.. sömnen har man ju inte direkt.. KRAM

Yvonne Ryding säger: Det där är alltid en svår fråga! Som vanligt: håll huden ren även om du är trött. Jag skulle också rekommendera lite rouge, inte för rödrosigt, men något naturligt för att känna sig lite piggare, det är aldrig fel. Vit kajal är också bra, inte för starkt, innanför undre ögonlocket, om du förstår vad jag menar, och sen lite mascara, fast inte för starkt. Är man inte helt mörkhårig rekommenderar jag alltid en brun/svart mascara på dagen. Och så att du är ute mycket och drar barnvagnen!

Moderator säger: Chatten är slut. Tack Yvonne och alla som var med. Läs alla frågor och svar på aftonbladet.se/halsa/