Största deppardagen genom tiderna

Av: 

Susanna Vidlund

Hälsa

Dåligt väder och världsekonomin påverkar vårt humör

Deppig Om du känner dig deprimerad i dag så är du inte ensam. Måndagen den 19 januari har av en expert utsetts till den mest deprimerande dagen genom tiderna.
Deppig Om du känner dig deprimerad i dag så är du inte ensam. Måndagen den 19 januari har av en expert utsetts till den mest deprimerande dagen genom tiderna.

Om du vaknade upp i dag och kände dig deppig, är du troligtvis inte ensam.

Måndagen den 19 januari 2009 kan nämligen vara den mest deprimerande dagen genom tiderna, anser en expert.

Det kalla vädret, bleknande minnen av julledigheten och brutna nyårslöften är några av skälen till att den här tiden på året känns ledsam. Men effekten av den dåliga världsekonomin gör det här året värre än någonsin, skriver Daily Mail.

Miljontals människor kommer känna sig så nere att de hellre stannar kvar i sängen och upp till så många som en fjärdedel av alla arbetstagare kan väntas sjukanmäla sig denna dag. Psykologen Cliff Arnall, 43, har skapat en matematisk formel som pekar ut denna dagen som "Blue Monday".

Huspriser och skulder

Cliff Arnall uppger att det finns sex faktorer som påverkar vår depression på det här viset. Vintervädret, krediträkningar från julhandeln, brutna nyårslöften, rädsla att förlora jobbet, stigande skulder och kollapsade huspriser kan göra det här till ett tufft år för många, menar han.

Måndagen anses vara den värsta dagen i veckan, eftersom man då i regel har hela arbetsveckan framför sig.

– Finanskrisen gör att denna dag kan vara den mest deprimerande "Blue Monday" som vi har upplevt, säger Cliff Arnall till Daily Mail.

Det bästa sättet att komma över sin måndagsdepression är enligt honom att göra något kul.

– Folk som är deprimerade borde sätta på en roligt dvd, bjuda över några vänner på middag eller ringa någon de inte har pratat med på länge, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Pro behandlingar anpassade för hemmabruk - 25% på Swiss Clinic hos NordicFeel här

NordicFeel SE

Publisert: