Tuff gång bränner fett

Av: 

Ulrika Lundberg

Lina Broström

Hälsa

Powerwalka dig i form

Det sägs vara världens smartaste träning. Powerwalk. En effektiv fettbrännare – skonsam som sammet. Spetsat med extra utmaningar har träningsexperten Björn Lindgren satt ihop ett powerwalk-program som garanterat får dig i form!

En riktig powerwalk får snabbt igång kroppen.
En riktig powerwalk får snabbt igång kroppen.

Även om det inte är t-shirtväder eller sol och klarblå himmel så ska man inte glömma bort att träna. Och en träningsform som faktiskt alltid funkar lika bra är snabba powerwalks.

– Klä dig efter vädret, och sen är det bara att sticka ut på en powerwalk-runda, säger Viktklubbs motionsexpert Signe Höglund.

Du får en lång rad av joggningens fördelar: hög kaloribrännarpotential, kondition, starkare muskler och skelett. Men ännu bättre – belastningen på höfter, knän och fotleder är minimal i jämförelse.

Tillgängligheten bäst

Bäst är ändå tillgängligheten, tycker Björn Lindgren:

– Du behöver bara hoppa i ett par sköna gympaskor, kliva ut genom dörren och vips så bränner du redan kalorier. Inga tider att passa, inga köer till gymmets löpband. Inga ursäkter.

Powerwalk är tuff gång

Nu pratar vi inte rask promenad som i ”rasta-hunden-i-duggregn-fort”. Powerwalk är tuff gång, precis takten innan kroppen vill börja springa. Pendlande armar driver framåt och aktiverar kroppen.

– Den extra nivåskillnaden, när armarna är med och jobbar, gör en dramatisk skillnad när du vill nå snabba resultat, säger Björn Lindgren.

Form på fyra veckor

Han har satt ihop ett maxat powerwalk-program som trimmar formen på bara fyra veckor. Smarta styrkeövningar längs med vägen gör powerwalken extra effektiv. I kombination med sunda matvanor har du stora chanser att powergå bort ett kilo i veckan.

– Programmet är en kickstart, första steget mot ditt nya friskare liv. Redan efter första passet kommer du känna dig piggare och hungrig efter mer, så snabbt går det, säger han.

Nyfiken på Viktklubb?

Sveriges mest prisbelönta viktminskningstjänst på nätet.

Kolla in klubbsidan!

ANNONS EXTERN LÄNK

Skönhet & behandlingar med aktiva, naturliga ingredienser - 25% på Swiss Clinic här!

NordicFeel SE

Publisert:

Aftonbladet

/

Hälsa