200 hamburgare = minus 34 kilo

HÄLSA

Nu ska Johan hjälpa andra att rasa i vikt

Johan Groundstroem, 37, brottades med övervikt och taskig hälsa.

Men 200 hamburgare senare hade han tappat 34 kilo.

Nu ska han leda en ny grupp bantare genom snabbmatsdjungeln.

Foto: Foto: URBAN ANDERSSON
minimize me När Johan Groundstroem vägde 130 kilo fick han nog. Med hjälp av enbart hamburgare gick han ned 34 kilo.

Första dagen på sitt nya liv la Johan Groundstroem ut en bild på sig själv på nätet. Iförd endast ett par kalsonger blottade han sina 130 kilo.

– När jag väl hade gjort det kunde jag ju inte hoppa av, säger han och skrattar.

De följande 100 dagarna åt han bara hamburgare till lunch och middag. En och annan kycklingburgare, sallad, vatten och mjölk slank också ner, men varken pommes, läsk eller milkshake.

En succé

– Jag följde dieten strikt.

Orsaken till detta frosseri i burgare var Johans övervikt och taskiga blodvärden. Men hans egensnickrade diet blev en succé: han gick ner 34 kilo.

Och nu hoppas han på nya framgångar – inte bara för egen del.

I samarbete men sin gamla sponsor, hamburgerkedjan Max, ska han under höst-en leda en fem man stark grupp bantare. Målet är självklart att gå ner i vikt.

”Bjud Johan”

– Det är otroligt många som har hört av sig och alla verkar mycket motiverade.

Likt Johan kommer deltagarna att undersökas av läkare före, under och efter dieten. De får också varsitt VIP-kort som betyder gratis hamburgare i sex veckor.

Det är dock inget Johan behöver. Han har en egen gräddfil. ”Bjud Johan”, lyser det på en kassaknapp på samtliga Maxrestauranger. Ändå ska han själv delta aktivt i det nya projektet. Anledningen är enkel.

– Det enda jag saknade var öl, kräftor och bröd. Det var det första jag åt efteråt. Men jag blev inte riktigt mätt så jag grillade några hamburgare, säger han.

Andra udda bantningsmetoder:

Hypnosmetoden: Ann Sahlin gick ner tre byxstorlekar bara genom att fokusera på rätt saker. Hon hypnotiserades till att handla rätt saker som var bra för henne.

Vattenkrassesoppdieten: Hollywoodstjärnan Elizabeth Hurley fokuserade på en sak – vattenkrassesoppa – och gick ner fem kilo på en vecka.

Lönnsirapsdieten: Vatten, cayennepeppar och lönnsirap var de enda ingredienserna i sångerskan Beyonce Knowles lunch- och middagsmat i två veckor. Knappast hälso-samt, men hon tappade i alla fall tio kilo.

Johan Gunnarsson