"Inget flås och daller"

HÄLSA

– 21 kilo lättare

Foto: Marija före och efter viktnedgången.

Marija Eriksson ägnade sig åt konstant småätande innan hon insåg att det var dags att sätta stopp. Från en vikt på 73 kilo håller hon nu nollan på sin målvikt 52 kilo.

Innan Marija kom i kontakt med Viktklubb åt hon omdömeslöst. Hon gick och plockade i sig något i stort sett hela tiden.

– Idag är jag är medveten om innehållet i det jag äter, och vad det gör med min kropp.

Hon kom i kontakt med Viktklubb genom hennes syster som själv var med. Det gjorde henne intresserad och nyfiken.
– Den största utmaningen har varit att börja tänka annorlunda. Att ändra mina vanor. Och att sluta tänka på mat hela tiden, säger Marija.

Däremot tycker hon att det har varit lätt att följa Viktklubbs dagbok och lägga in det hon äter. Hon upplever att det har varit skönt att få full kontroll över sitt intag.
– Idag känner jag mig lättare och mer rörlig. Inget flås och daller. Det har varit stora förändringar i garderoben. Jag är så glad över att jag lyckats. Jag känner mig stolt att jag klarade det. Självförtroendet har självklart fått sig en kick av att jag är otroligt mycket mer nöjd med min kropp nu. Jag skäms inte över att gå i baddräkt längre.

Genom kontroll över intaget av mat och motion, har Marija lyckats. Hon tycker att det är fantastiskt att se hur man kan styra sin vikt både upp och ner med kaloriintaget.
– Nu när jag är i "Hålla Nollan" sedan ett tag tillbaka, ser jag verkligen hur man kan styra sin vikt. Men det viktiga är att vara noggrann. Förutom de självklara hälsoförbättringarna, som lätthet och ork, har jag visat för mig själv att jag kan klara av svåra saker. Det känns också helt underbart att kunna sätta på sig strl 34/36 igen, efter många år med strl 40/42, säger hon.