Så blir du smal – utan att banta

Av: 

Lina Thorén

Sömn

Nya studier visar att sömn är effektivt för viktminskning

Det går att bli smal i sömnen.

Det visar nya forskningsrön.

– Man måste inte lägga om hela sin kost, man måste bara fundera på när under dygnet man ska äta olika saker. Och så ska man unna sig en lång god sömn, säger Alexandra Torstendahl på Bokförlaget Semic som nu ger ut en bok i ämnet.

Skippa galna dieter och överdriven träning – en god natts sömn kan vara det du behöver för att bli av med din övervikt. Det menar i alla fall forskarna som ligger bakom nya boken ”Sov dig smal”.
Skippa galna dieter och överdriven träning – en god natts sömn kan vara det du behöver för att bli av med din övervikt. Det menar i alla fall forskarna som ligger bakom nya boken ”Sov dig smal”.

Många är vi som kämpar med de där sista envisa kilona. De där som vägrar försvinna trots att vi svettas på gym och i löpspår, avstår från godis och äter sallad till lunch trots höstrusket.

Lösningen kan heta sömn.

Det menar i alla fall en grupp tyska läkare och hälsoexperter som skapat en ny metod för att bekämpa övervikt. Den baseras på så kallad insulinkombinationskost, som går ut på att kroppens egna hormoner får extra hjälp att bränna fett under natten.

”Sov dig smal–metoden”

Metoden går ut på att du äter mycket kolhydrater på morgonen för att få energi till dagen, blandkost till lunch och enbart proteiner och grönsaker till middagen. Enligt forskarna ökar dieten möjligheterna för tillväxthormonerna att använda upp kroppens fettreserver under natten – och ju mer man sover desto mer utrymme får kroppens ”smalhormoner”.

Den som följer Sov dig smal–metoden kan alltså äta sina vanliga frukostmackor till frukost och frossa i pasta till lunch – och ändå gå ner i vikt.

Det går också att äta efterrätter och bakverk, bara man gör det vid lunchen och inte till middagen. På kvällen är det nämligen viktigt att kosten inte innehåller några kolhydrater utan bara proteiner och grönsaker.

Sålt över 600 000 exemplar

Den nya metoden har publicerats i hälsoguiden ”Sov dig smal”, som har blivit en storsäljare i Tyskland. Nu kommer den på svenska.

– Att gå ner i vikt och samtidigt få sova skönt är ju mångas dröm. Med den här boken kan man dessutom äta vanlig mat och till och med unna sig godsaker. Det här en metod som inte innebär att man måste lägga om hela sin kost, man måste bara fundera på när under dygnet man ska äta olika saker. Och så ska man unna sig en lång god sömn, säger Alexandra Torstendahl på Bokförlaget Semic som ger ut boken i Sverige.

ANNONS

Skönhet & behandlingar med aktiva, naturliga ingredienser - 25% på Swiss Clinic här!

Extern länk från NordicFeel SE

Beställ här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Sömn